Dinamo pokorio hladnu Rusiju, Zvezda u posljednjoj minuti pokazala zube Milanu

Europa liga, 1/16 finala

Dinamo pokorio hladnu Rusiju, Zvezda u posljednjoj minuti pokazala zube Milanu

Admin Čaušević

Dinamo nastavlja sa odličnim izdanjima u Evropi, ovaj put Modri se pjevajući vraćaju kući iz hladne Rusije.

Susret Krasnodar - Dinamo igrao se na -8, ali to nije spriječilo hrvatskog prvaka da odigra odličan meč i pobijedi s 2:3 te tako napravi sjajan rezultat pred revanš 1/16 finala Europa lige.

Dinamo je vodio dva puta preko Petkovića, a domaći su se vraćali preko Berga i Classsona. Gol vrijedan pobjede gosti su zabili u 75. minuti preko Atiemwena.

Crvena zvezda je u Beogradu odigrala 2:2 s Milanom te je tako srbijanski prvak definitivno pokazao zube favorizovanim Rossonerima.

Nakon dva poništena gola u 42. minuti gosti su poveli nakon što je autogol postigao Pankov, tom prilikom bolje je mogao reagovati i Borjan.

Crveno-beli su odlično ušli u drugo poluvrijeme, a do zasluženog izjednačenja stigli su u 52. minuti. Iz penala je izjednačio Kanga. Devet minuta nakon Zvezdinog izjednačenja penal na drugoj strani. Strijelac je bio Hernandez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Beograđani su izjednačili u posljednjoj minuti. Nakon kornera zabio je Pankov za 2:2. Važno je reći da su domaći posljednjih 15-ak minuta igrali s igračem manje poslije isključenja Rodića. 

Jedini meč bez golova u Pragu su odigrali Slavia i Leicester City, dok je u Bernu viđen vatromet golova između Young Boysa i Bayer Leverkusena. Završeno je 4:3 za Švicarce. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedim_rajvosa46
Je*em im mater ustashku
1 11
Pajver
Hahhhhha neka crknu muslimančići i polutani od muke Dinamooooooo
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi