Barcelona se ispromašivala u Parizu: PSG odolio napadima i plasirao se dalje!

Parižani idu u četvrtfinale

Barcelona se ispromašivala u Parizu: PSG odolio napadima i plasirao se dalje!

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a i Barcelone remizirali su večeras (1:1) u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

Prvu veliku priliku na utakmici vidjeli smo u 19. minuti kada je Ousmane Dembele pokušao, ali je Navas bio na mjestu. Barcelona je odlično igrala od samog početka i ponovo su imali šansu četiri minute kasnije kada je Dest pogodio prečku.

Međutim, PSG je iz prvog ozbiljnog napadač napravio problem Barci. Lenglet je slučajno nagazio Icardija u petercu, a sudija Taylor je nakon VAR snimka odlučio da svira penal.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Kylian Mbappe koji je savladao Ter Stegena i pogodio za 1:0.

Međutim, Barcelona je već u 37. minuti poravnala na 1:1. Spektakularan gol s nekih 25 metara postigao je Messi koji je čini se sav bijes iskalio ovim šutem, a lopta je na kraju završila u mreži Parižana.

Barca je u 45. minuti mogla do preokreta jer je Taylor sada svirao penal za njih, ali je Navas uspio da odbrani udarac Messija, te je ostalo 1:1.

Pritisak Barcelone je oslabio u drugom dijelu. Katalonci su imali incijativu, ali je PSG bio fokusiran da sačuva mrežu jer su imali ogromnu prednost iz prve utakmice.

Gosti su zaprijetili ponovo u 61. minuti kada je Messi ponovo bio u sjajnoj šansi, ali je oklijevao, te su igrači PSG-a uspjeli nekako da izbiju loptu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG je prvu šansu u nastavku imao tek u 83. minuti kada je nakon kontre pokušao Icardi, ali je lopta otišla daleko pored gola Ter Stegena. Nekoliko minuta kasnije Mbappe je izašao sam ispred Ter Stegena, no loše je šutirao.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i PSG je slavio ukupnim rezultatom 5:2, te se zasluženo plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604622352
Uefalona je ispala !!!! Napokon pravda ! Napokon je prosao bolji ! Samo prvo poluvreme su pokusali nekim ludackim tempom ali naravno bio sam siguran da ce se umoriti i da 90 min tim tempom nece moci to sigurno... i tako je i bilo... Poketino je doktorski pogodio sa izmenama, Kurzava nikako nije imao dan... mladi Dialo odigrao besprekorno.... a i grac utakmice je svakako ,uz Nojera, najbolji golman na svetu veliki Navas !!! ;) Allez Paris
8 17
user1594933207
Ovaj grizman i dembele su sramota za gledat, prodat ovu telad obavezno
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi