Petevovih mogućih startnih 11 za Finsku, ima nekoliko dilema

Meč počinje u 20:45

Petevovih mogućih startnih 11 za Finsku, ima nekoliko dilema

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje gostovanjem Finskoj.

Ivaylo Petev je sa Zmajevima uradio dva treninga. Nije imao puno vremena za upoznavanje, ali nema sumnje da je u proteklom periodu odlično skautirao protivnika.

Kako sada stvari stoje Petev neće previše eksperimentisati kada je u pitanju startnih 11 s tim da uvijek postoji nekoliko dilema.

Na golu će stajati Ibrahim Šehić, dok će posljednju liniju s lijeva na desno činiti Sead Kolašinac, Siniša Saničanin, Anel Ahmedhožić i Darko Todorović.

Vezni red će biti čvrst i zgusnut. Sredinu terena će držati Miralem Pjanić, Gojko Cimirot i navjerovatnije Rade Krunić.

Krunić bi mogao igrati i lijevo ukoliko podrška Edinu Džeku u napadu bude Amer Gojak. Za poziciju lijevog krila konkuriše i Haris Duljević.

Džeko će biti najistureniji dok je na poziji lijevog krila dilema između Miroslava Stevanovića i Luke Menala koji su u posljednje vrijeme u odličnoj formi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvota u Mozzartu na pobjedu BiH u Helsinkiju je zaista sjajna. Ako vjerujete da će Zmajevi dobiti ovaj meč ili barem uzeti bod, odradite svoju prognozu OVDJE.

Susret Finska - BiH igra se od 20:45 sati.

Top Komentari

Milos1312
Pa u vas niko ne konkurise za desnu stranu, svi bi mogli igrat lijevo
25 0
Taceoni
A Demirovic????
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi