Uprava FK Željezničar dala obećanje Sliškoviću koje će najviše obradovati igrače Plavih

Danas obavljen sastanak

Uprava FK Željezničar dala obećanje Sliškoviću koje će najviše obradovati igrače Plavih

Admin Čaušević

Blaž Slišković će "vatreno krštenje" na klupi Željezničara imati u Bijeljini nakon što mu je danas i zvanično počeo mandat na klupi Plavih s Grbavice. 

Slišković je kao trener isti kao što je bio u igračkim danima. Karizmatičan, bez dlake na jeziku, s jasnim planovima, ciljevima i zahtjevima. Takav je bio i tokom sastanka sa klupskim rukovodstvom FK Željezničar.

Njegova trenerska karijera traje dvije decenije. Prošao je dosta toga, susreo sa različitim igračkim karakterima, ali i klupskim rukovodstvima. Prekaljeni trenerski vuk koji zna kako se postaviti u svakom mogućem trenutku.

Javna je tajna da u Željezničaru da je finansijska situacija daleko od idealne. Nezvanične informacije govore da se igračima duguje čak i šest plata zbog čega je popularni Baka na zoom sastanku s čelnicima poručio da je prioritet rješavanje dugovanja prema igračima, a onda s njim neće biti problema.

Mostarac je previše mudar i iskusan da tek tako preuzme tim sa potencijalno nezadovoljnim igračima, pa zbog toga njegov ovakav uslov za dolazak na Grbavicu uopšte ne predstavlja iznenađenje.

Oglasi

Tokom današnjeg dana nakon sastanka s čelnicima Željezničara, obavio je i prvi razgovor sa prvotimcima Plavih uz obećanje koje će najviše obradovati, upravo igrače.

Slišković je dobio obećanje da će u narednih sedam do deset dana prema igračima biti izmireno 50 % dugovanja prema fudbalerima. To obećanje bi trebalo biti i više nego dovoljan motiv da zaigraju onako kako se treba igrati za Željezničar.

Prvi izazov za Baku i njegove pulene uopšte neće biti lagan. U nedjelju će u Bijeljini igrati protiv Radnika kojem gori pod nogama, ali trenerska promjena obično donese pozitivne reakcije, još nakon obećanja da će biti isplaćene plate ekspedicija Plavih će put Semberije puna optimizma.

Vjera u sebe 

Pred 61-godišnjakom uopšte neće biti uopšte lagan zadatak. To je izlazak na euroscenu. Plavi za trećim mjestom kasne šest bodova, ali uz još nekoliko međusobnih duela nadaju se da mogu do ispunjenja cilja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moje ambicije su Evropa, zato sam došao u Želju. To ce biti veoma teško ostvariti. Prvo moramo vjerovati u sebe, u svoje mogućnosti. Ja sam prvi koji taj segmenat mora da podigne na jedan visok nivo. Igrači to također moraju da shvate. Željo je takav klub koji mora igrati u Evropi. U zadnje vrijeme se poklopilo dosta loših stvari, ali nadam se da ćemo iz toga izaći što prije", rekao je Slišković u jednoj od svojih prvih izjava.

Bivši selektor BiH ima dvije titule prvaka Premijer lige sa Zrinjskim, samo je izjavio da mu je nedostajalo bh. prvenstvo pa će biti vrlo interesantno za vidjeti kako će se snaći na klupi Željezničara jer su mnogi skloni reći da ako je ko sposoban da "plavu lokomotivu" vrati na pravi kolosijek onda je to Baka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Pa mogao je I Osim sa isplacenim igracima praviti rezultat...
22 1
MUFCDOGROBA
Prica vam je ta zadnjih 5 godina, mene bi bilo stid kad pi povjerovao u ovu pricu...
6 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti