Barcelona razbila Athletic za pola sata i osvojila novi trofej!

Kup Kralja

Barcelona razbila Athletic za pola sata i osvojila novi trofej!

E. Škorić

Barcelona je večeras razbila Athletic Bilbao s 4:0 u Sevilli i stigla do trofeja u Kupu Kralja.

Barcelona je ekipa s najviše osvojenih trofeja u ovom takmičenju, a ovo večeras u Sevilli bio im je 31. trofej. Zanimljivo, njihov večerašnji rival Athletic drugi je na toj listi s 23 trofeja.

Tim iz Baskije nadao se da može do novog trofeja, vjerovao nekih sat vremena, do rezultata 0:0, a onda je sve krenulo nizbrdo.

Antoine Griezmann je pogodio za 1:0 u 60. minuti, a do kraja utakmice Barcelona je postigla još tri gola i pokazala svoje najbolje lice ove sezone.

U 63. minuti Alba prekrasno ubacuje s lijeve strane, De Jong glavom pogađa za 2:0. Messi u 68. minuti nakon sjajne akcije postiže gol za 3.0, a četiri minute kasnije na novu asistenciju Albe postavlja konačnih 4:0.

Griezmann je uspio u 86. minuti još jednom zatresti mrežu nemoćnog Athletica, no njegov pogodak je poništen nakon provjere VAR-a i to opravdano zbog nedozvoljene pozicije.

Barcelona je zaista odigrala spektakularno drugih 45 mintua i zasluženo je stigla do prvog trofeja ove sezone, što naročito raduje Ronalda Koemana.

Nažalost, bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije bio u protokolu za meč i odlukom Koemana on je sa tribina posmatrao fantastičnu partiju svojih saigrača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Moze messi protiv ovih malih ekipa. U velikim utakmicama mogu ga i ja zamjeniti isto bi bilo prehoda utakmicu. Izgubi 30-40 lopti drugi trce i to ti je. Tako protiv reala tako protiv pariza (fuli penal u odlucujucem trebutku) ali se to nespominje
7 17
Barca.forever
Ogadiše im finale :)
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi