Dudić Iliću: Sve sam čuo osim "čestitam Veležu"

Press konferencija nakon meča u Mostaru

Dudić Iliću: Sve sam čuo osim "čestitam Veležu"

E. Škorić

FK Velež je danas pobijedio FK Krupa s 2:1 u meču 27. kola Premijer lige BiH.

Jako bitna pobjeda Veleža, koji se vodećem Sarajevu primakao na bod. Feđa Dudić je zadovoljan, iako ga je iznenadila Krupa koja je došla da se nadigrava u Mostar. Obično, kako i sam Dudić kaže, takve ekipe koje su na dnu tabele dođu da se brane, ali Krupa je imala drugačiji pristup.

Nakon današnje utakmice, mladi trener Krupe Vladimir Ilić je najprije uzeo riječ, mada je izostala čestitka za domaćina, što je evidentno malo i zasmetalo Dudiću.

"Ono što smo očekivali od utakmice, tako je i bilo, igralo se ofanzivno. Mnogo šansi na obje strane, ali i mnogo kartona. Nije baš tipično da bude ovoliko žutih kartona na utakmici. Početak utakmice apsolutno nam je pripao, stvorili smo dvije dobre šanse i nisnmo zabili, pa je Velež zabio. Dešava se u drugom poluvremenu da Velež daje gol, mi se vraćamo u utakmicu, ali nismo iskoristili šanse koje smo stvorili nakon toga i to nas je koštalo da ne osvojimo bod", rekao je mladi trener Krupe Vladimir Ilić.

Dudić je na početku svog izlaganja pred novinarima sugerisao mladom kolegi kako je sve čuo, ali ne i "čestitam Veležu".

"Sve sam čuo sem čestitam Veležu. Ja čestitam Krupi na dobrom izdanju. Ova Krupa je puno bolja nego što je bila u prvoj polusezoni. Došli su da igraju i znali smo da hoće da igraju i mislim da ovo što rade treba da se pohvali. Uvijek ekipe koje se bore za opstanak teže drugačijem stilu igranja. Na kraju, mislim da je naša pobjeda zaslužena", rekao je Dudić, koji je istakao da je ovo velika pobjeda.

Oglasi

Na Borac Velež ide značajno oslabljen...

"Imali smo šest igrača sa dva žuta kartona i znali smo da će sigurno biti neko ko će dobiti i treći. Nažalost, dobio je karton Radovac za kojeg smo najmanje očekivali da dobije. Bože moj, ima tu ostalih igrača. Pohvalio bih Pršeša, koji je prvi put igrao od početka. Vraćaju nam se i Hasanović i Vehabović, tako da ćemo imati dobar tim za naredni meč", dodao je strateg Veleža.

Predsjednik Veleža: Najbolje da se prvenstvo prekine i proglasi neregularnim!

"Fudbalski bezličnici u liku sudije Njegomirovića uništili su sve ono što je trebalo biti lijepo na stadionu Rođeni - jedan festival fudbala. Nažalost to nije prvi put, ovo nam se desilo niz puta ove sezone", rekao je Hasić za SportSport.ba, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovim putem pozivam ljude iz fudbala, koji misle i slažu se sa Veležom, da skupimo snage i suprostavimo se otvorenom pokušaju rušenja legitimiteta ovog takmičenja. Ovo što se radi mora da bude zaustavljeno, bez obzira na pobjedu Veleža. Najbolje da se prvenstvo prekine, da se proglasi neregularnim i da ne izlazimo u Evropu. S ovakvim ljudima mi ne možemo nigdje".

Zanimljivo je da će u narednom kolu Premijer lige Velež ugostiti Borac i da će ta utakmica možda odrediti i sam izgled gornjeg dijela tabele na kraju sezone. Mostarci su uz Borac najbliže Sarajevu. I jedni i drugi primarno žele izaći u Evropu, no iznenada im se otvorila mogućnost da se bore i za titulu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haris1000
Stvarno ovi Mostarci nikakvi ljudi ,ko da su pokupili svim pamet svijeta
14 23
LevoKrilo
Kako dobro plače ovaj Dudić. Šta ti je čovječe, uživaj u pobjedi...Kakav cmizdravac?
6 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi