Sanjati nije zabranjeno

Veležu cvjetaju ruže

Sanjati nije zabranjeno · Komentar

A. Čaušević

Oni sujevjerni broj 13 smatraju nesretnim. S toliko utakmica bez poraza ušao je Velež u susret s Krupom. Duel nepobjedivih protiv fenjeraša. Na izgled lagana, ali za premijerligaške prilike itekako teška utakmica. 

Možda su i neki strahovali da bi sve moglo stati na broju 13, ali nije. Velež je na kraju ostvario zacrtano. Iako nije bilo lagano. Ko zna šta bi bilo da među stativama na startu meča nije bilo odličnog Slaviše Bogdanovića, golmana koji na svaki poziv odgovori pozitivno.

Utakmica tipična za Velež protiv na papiru slabijih ekipa, na kraju završena na najbolji mogući način - pobjedom s 2:1. Po prvi put ove sezone zabio je Brandao, dok je Samir Radovac potvrdio epitet najboljeg veznjaka lige koji ga krasi proteklih sedmica.

Rođeni su tako po drugi put ove sezone uspjeli uvezati tri pobjede, produžiti niz bez poraza na 14 utakmica te su se usamili na trećoj poziviji. Izlazak na euroscenu je na horizontu i evropski meč nakon 30 i kusur godina se čini vrlo izvjesnim.

Ono što Feđa Dudić i njegovi igrači rade ove sezone se na momente izjednačava s fascinantnim. Velež je velikan bh. fudbala, bit u vrhu je DNA ovog kluba, ali ne treba zaboraviti kroz šta je mostarski klub prošao ne baš tako davno.

Velež je možda i pravi primjer za frazu da zabranjeno nije sanjati. Prije dvije godine u ova doba Rođeni su vodili veliku bitku za povratak u Premijer ligu, a sada se bore za titulu prvaka BiH.

Oglasi

Mnogi će reći da je riječ titula zabranjena u svlačionici Rođenih, da se o tome uopšte i ne razmišlja što je i pravi način da se ekipi skine teret s leđa jer ono što se dešavalo ne tako davno uvijek treba imati u podsvijesti.

Istina, stiglo je tu u međuvremenu nekoliko ciljanih pojačanja koji opravdavaju tu ulogu, izdvajaju se Samir Radovac, Slaviša Radović i Nemanja Anđušić. U Veležu kao da su slagali veliku slagalicu, pa su kupovali kockicu po kockicu. Ne umanujući rezultate Ibre Rahimića jedna od prekretnica je bila dovođenje i Dudića na klupu.

Okosnicu tima i dalje čine igrači koji su iznjeli teret igranja u Prvoj ligi FBiH. Slaviša Bogdanović, Denis Zvonić, Samir Zeljković, Mehmed Ćosić, Obren Cvijanović, Edo Vehabović, Haris Ovčina... Svi oni su igrali u Prvoj ligi FBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U fudbalu su glavno mjerilo rezultati, a kada su dobri rezultati onda se ostale stvari povezuju lančano i dolaze jedno za drugim. Upravo to se dešava Veležu koji je trenutno među najstabilnijim klubovima u BiH.

Kako logistički tako i infrastrukturno Velež napreduje iz dana u dan. Aktuelna garnitura vodećih ljudi na čelu sa Šemsudinom Hasićem je u klubu isključivo iz ljubavi što se najbolje vidi na terenu jer koliko god ova sezona za Rođene bila kao iz snova, dojam je da ono najbolje tek slijedi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Ja kao navijac Sarajeva, radije bih da vidim Velez sa titulom nego Borac...
32 1
Deda3003992
Mostaru moj ti si meni sve, naprijed Velež!!!
29 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije