Odbijen zahtjev Veleža!
FOTO - Detalj sa utakmice Velež - Borac

Zbog propozicija takmičenja

Odbijen zahtjev Veleža! · Saznajemo

A. Beganović

U petak će u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru snage odmjeriti trećeplasirani Velež i prvoplasirani Borac.

Još uvijek nije poznato ko će dijeliti pravdu na ovom meču, a iz Veleža su službeno od Fudbalskog saveza BiH, odnosno Komiteta za sudije i suđenje zahtjvali da za meč budu delegirane sudije iz inostranstva.

Međutim, kako SportSport.ba nezvanično saznaje njihovom zahtjevu nije udovoljeno zbog toga što u Propozicijama takmičenja stoji da utakmice Premijer lige mogu suditi samo domaće sudije.

"Utakmice Premijer lige BiH mogu voditi samo sudije sa liste sudija Premijer lige BiH, čije određivanje vrši Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH, u skladu sa odlukom Izvršnog odbora NS/FS BIH", navodi se u članu 34. Propozicija za takmičenje.

Velež tražio da derbi sude sudije iz inostranstva

"U petak, 30. aprila 2021. godine sa početkom u 10h, na stadionu Riđeni odigrat će se utakmica između FK Velež i FK Borac Banja Luka.

S obzirom na važnost utakmica, i na sva posljednja dešavanja vezanim za utakmice Premijer lige, ovim putem Vam dostavljamo zahtjev da za navedenu utakmicu budu delegirana strana službena lica, a sve u cilju regularnosti i zaštite integiteta troškova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve dodatne troškove angažmana stranih službenih lica, FK Velež je spreman sam snositi", poručili su iz FK Velež.

Tako će derbi susret 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine suditi sudije iz Bosne i Hercegovine, a najvjerovatnije ćemo danas saznati ko će biti na centru terena stadiona Rođeni u Mostaru.

Nadamo se da će utakmica proći u sportskom i fer nadmetanju te da će se nakon 90 minuta najmanje pričati o sudijama, a ponajviše o postavkama trenera, dobroj igri obje ekipe i svemu onom zbog čega se zapravo i voli fudbal.

Da podsjetimo. U obje utakmice ovih timova u dosadašnjem dijelu prvenstava rezultat je bio identičan, 2:0 za domaćina. U Banjaluci je Borac savladao Velež golovima Gorana Zakarića u 61 i Douglasa Cruza u 88. minuti, dok su za Velež, u utakmici odigranoj 5. marta, strijelci bili Nemanja Anđušić u 45. i Obren Cvijanović u 50. minuti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Srce na teren, past ce mali borac !
62 4
Tas14
Volja i jedinstvo Rođenih ce pobjediti, uz vas je Sarajevo horde zla
37 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi