I iz Mostara stigla odbijenica: Nakon Željezničara i Zrinjski odbio poziv Sarajeva

Oglasio se mostarski tim

I iz Mostara stigla odbijenica: Nakon Željezničara i Zrinjski odbio poziv Sarajeva

M. Šljivak

HŠK Zrinjski također je odbio poziv FK Sarajevo na sastanak članova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što je danas Željezničar javno potvrdio kako nemaju namjeru da prisustvuju sastanku koji je zakazan za 13 sati, isto je učinio i Zrinjski.

Mostarski klub je saopštio kako je uvijek spreman na razgovore, ali da razgovarati treba hladne glave.

HŠK Zrinjski želi obavijestiti javnost da je odbio poziv FK Sarajevo na zajednički sastanak klubova m:tel Premijer lige BiH.

Iako je naš klub uvijek spreman na konstruktivan razgovor, pogotovo o temama koje su navedene u dostavljenom dnevnom redu - "Premijer liga u budućnosti" i "Osnivanje Udruge premijerligaša", HŠK Zrinjski najiskrenije vjeruje da o tako ozbiljnim temama treba razgovarati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa, a svi smo svjedoci da to danas, nažalost, nije slučaj.

Naime, tako ozbiljne teme su iznimno važne i kao takve zaslužuju ozbiljnu pripremu, a nikako ne ad hoc prijedloge i to u trenutku kada najmanje razgovara o konstruktivnim idejama za dobrobit Premijer lige.

Stoga smo predložili da se navedeni sastanak prolongira za početak lipnja, odnosno nakon završetka aktualne sezone", saopšteno je iz HŠK Zrinjski.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/posts/10165092853455023[/facebook]

Prethodno je i Željezničar uputio slično saopštenje.

Željezničar se zahvalio na pozivu i smatra da nije vrijeme da se razgovara o tekućim problemima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Željezničar se zahvaljuje FK Sarajevo na pozivu na sastanak premijerligaša, ali Klub smatra da nije pravi trenutak da se razgovara o tekućim problemima, te najtrofejniji bh. klub neće prisustvovati današnjem sastanku".

S obzirom na to da je do kraja prvenstva ostalo još šest kola, smatramo da nije odgovarajući trenutak za razgovore. Također, podsjećamo da je FK Željezničar jedan od inicijatora formiranja Udruženja klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH. Klubovi premijerligaši se svakako trebaju dogovarati o koracima i pravcima djelovanja u m:tel Premijer ligi BiH, ali ne u samom raspletu i kraju prvenstva", saopšteno je iz FK Željezničar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Hahahaha ovi pitari pravi kmecavci kmekavi. Zalili se na Mujica, pa ih Borac posteno rasuo na Kosevu.
18 8
Izzy
Nitko vas ne hebe 1% Prešo vas Borac pa odma plakanje, nema ove godine corona titule
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi