Sastanak nije ni počeo, a već je krahirao: Još četiri kluba odbila poziv FK Sarajevo

Osam klubova ne dolazi

Sastanak nije ni počeo, a već je krahirao: Još četiri kluba odbila poziv FK Sarajevo · Saznajemo

A. Beganović

Sastanak premijerligaških klubova koji su inicirali iz redova aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo i prije početka je doživio svojevrsan krah.

Naime, veliki broj premijerligaških klubova, tačnije njih osam otkazalo je učeešće na današnjem sastanku, a veliko je pitanje da li će se na istom pojaviti i klubovi koji se još službeno nisu očitovali po ovom pitanju.

Svi klubovi koji su službeno odbili poziv Sarajeva spremni su u budućnosti učestvovati na sličnim sastancima, no smatraju da trenutno nije vrijeme za održavanje sastanaka.

Prvo su iz FK Sloboda, još juče, obavijestili FK Sarajevo da nemaju namjeru dolaziti na sastanak, a onda su to danas uradili i iz FK Željezničar, HŠK Zrinjski, te iz NK Široki Brijeg.

Međutim, kako SportSport.ba nezvanično saznaje, još četiri kluba su odbila doći na sastanak. Radi se o FK Borac, FK Krupa, FK Tuzla City, te FK Radnik iz Bijeljine. I iz ovih klubova su spremni razgovarati o stvarima koje će pridonijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala, ali također smatraju da trenutno nije vrijeme za održavanje ovakvih sastanaka.

Dakle, osim "domaćina", kako sada stvari stoje na sastanku bi se mogli pojaviti predstavnici FK Velež, FK Mladost i FK Olimpik, a da li će još neko od nabrojanih odustati saznat će se veoma brzo s obzirom da je početak sastanka zakazan u 13:00.

Poziv FK Sarajevo za satanak premijerligaških klubova

Podsjetimo, početkom sedmice iz Titove 38/b su uputili poziv premijerligaškim klubovima za sastanak, a u pozivu se navodilo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poštovani sportski prijatelji, korisitmo priliku da Vas pozovemo na zajednički sastanak klubova m:tel Premijer lige BiH na kojem bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovacanja kada je u pitanju premijerligaški fudbal/nogome u Bosni i Hercegovini.

"Nalazimo se na prekretnici i mišljenja smo da samo mi klubovim našim djelovanjem možemo unaprijediti takmičenje u kojem učestvujemo, a na zadovoljstvo svih nas."

Na kraju dodajmo da su sutra, u subotu i u ponedjeljak na rasporedu mečevi 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojima nas očekuje ,mnogo uzbuđenja. 

Najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Sarajeva i Željezničara igra se na Koševu, a glavni sudija meča je Haris Kaljanac. U Mostaru se sutra otvara kolo duelom Veleža i Borca, a glavni sudija ovog meča je Zoran Grbić.

Zanimljivo će biti i na Pecari gdje se igra hercegovački derbi. Duel Širokog Brijega i Zrinjskog sudit će naš najbolji sudija Irfan Peljto. Krupa dočekuje Mladost, a glavni sudija meča je Miloš Gigović. Duel Olimpika i Tuzla Cityja sudit će Ermin Sivac, dok je Mateo musa glavni sudija na meču Radnik - Sloboda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
A sta ocekivat od nanajeva koji se prsio proslogodisnjom titulom, a koju su osvojili zahvaljujuci Vici. Karma drugovi.
16 27
pjanke.sa
Ako sada igracima nasim ne proradi inat i sve ne poderemo do kraja, kud ces vecu motivaciju od ove! Naprijed Sarajvoooooooo
24 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi