Nemile scene u Bijeljini nakon utakmice Radnika i Slobode

Žestoki protesti domaćih

Nemile scene u Bijeljini nakon utakmice Radnika i Slobode

M. Šljivak

Radnik je današnjim porazom od Slobode u Bijeljini došao u tešku situaciju kada je u pitanju ostanak u Premijer ligi BiH.

Radnik je poražen sa 2:1 i doveo se u tešku situaciju kada je u pitanju borba za ostanak u Premijer ligi i ovaj tim je na korak od ispadanja.

Nakon utakmice domaći su bili veoma nezadovoljni suđenjem sudije Matea Muse iz Čitluka i njegovih pomoćnika te su odlučili da mu sve to kažu u lice.

Odmah nakon što je sudija označio kraj uslijedili su žestoki protesti. Protestvovao je kompletan stručni štab, a zatim i igrači domaćeg tima.

Reagovali su zaštitari i policija koji su spriječili da se verbalni okršaj pretvori u fizički. Sudije su pretrpile salve uvreda po završetku meča i na kraju su uz pratnju policije nekako napustili teren.

Utakmicu su sudili Mateo Musa iz Čitluka s pomoćnicima Davorom Beljom i Josipom Čolićem. Četvrti sudija je bio Antoni Bandić.

Oglasi

Domaći su tokom utakmice žestoko protestvovali nakon što je ponovljen penal za goste jer su sudije procijenile da se golman domaćih nepropisno kretao prije izvođenja penala. Uzaludni su na kraju bili svi protesti i gosti su na kraju iz drugog pokušaja došli do gola koji im je potom dao snagu za potpuni preokret i pobjedu.

Radnik je i dalje 11. na tabeli Premijer lige BiH, ali od sutra može biti na posljednjem mjestu ako Krupa savlada Mladost Doboj Kakanj.

Tim iz Bijeljine do kraja sezone ima zaista težak raspored. U naredna dva kola gostuju direktnim konkurentima u borbi za ostanak Mladosti i Krupi, a zatim čekaju Olimpik.

U posljednja dva gola ekipa Vlade Jagodića igra na gostovanju kod Sarajeva i u posljednjem kolu čeka Široki Brijeg.

Jagodić nakon Slobode: Igrači plaču i to znači da ima nešto!

Ekipa Vlade Jagodića doživjela je novi poraz koji ih približava ispadanju u Prvu ligu Republike Srpske.

Oglasi

Drugi je to poraz za Jagodića na klupi Radnika otkako je preuzeo klub i on je sada u jako teškoj situaciji u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH.

Trener Radnika nije zadovoljan zbog svega što se dešavalo na terenu.

"Šta reći kad se sve ovako završi... Uvijek sam bio sportista i čestitat ću gostima. Padali su na glavu da nas pobijede i da nas izbace. Ima još 15 bodova, momci plaču i to znači da ima nešto. Ne mogu izaći iz svojih okvira, ali ima dosta za analizirati", rekao je Jagodić i o susretu je rekao:

"Spremio sam tri izmjene i možda bi bolje završilo da sam ih na poluvremenu izvršio. Povukli smo se, niko nije prigovarao za penal, ali ovo poslije treba vidjeti šta se dešavalo. Ovo je grčevita borba, svako se služi onim čime misli da treba da se služi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj je Jagodić dodao:

"Igrači nemaju šta tražiti kod sudija. Njima je mjesto u svlačionici, a o ovim stvarima neko drugi mora voditi pažnju".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
U cemu je problem pic ke?Sto niste dosli na sastanak?I neka vas je bu i trebaju vas je bati.Svaka cast sudiji
63 28
admirmo
Pa nemojte vi doći na sastanak protiv saveza **** li vas Vico
24 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi