Ovo je lista s 20 najboljih igrača u povijesti Bayerna: Ne čini li se malo nepravednom?

Bez Lewandowskog

Ovo je lista s 20 najboljih igrača u povijesti Bayerna: Ne čini li se malo nepravednom?

E. Škorić

Izvršna sezona i uspješna karijera Robertu Lewandowskom nisu bili dovoljni da se nađe na popisu od 20 najboljih igrača u povijesti njemačkog velikana.

Lewandowski na osnovu svega što je uradio svakako je legenda Bayerna, ali svi pogoci i svoji trofeji koje je osvajao s Bavarcima nisu mu mi bili dovoljni da se nađe na listi igrača za koje njemački Sport1 smatra da su najbolji u povijesti kluba.

Poljak je ove sezone postigao čak 36 golova i pored šest propuštenih bundesligaških mečeva, a još uvijek može da u finišu sezone izjednači ili sruši rekord Gerda Mullera od 40 golova u jednoj sezoni. U sdam godina Lewandowski je postigao 289 golova i za to vrijeme je osvojio čak 17 trofeja, uključujući i Ligu prvaka.

Prema mišljenju njemačkih novinara, Franz Beckenbauer je na prvom mjestu najboljih igrača koje je Bayern imao, a slijede ga Gerd Muller i Lothar Matthaeus, U prvih pet su još Sepp Maier i Oliver Kahn.

Od aktuelnih igrača Bayerna na listi je Thomas Muller, koji zauzima deveto mjesto, a u Top 20 su i Jerome Boateng te Javi Martinez, koji na ljeto odlaze iz Bayerna. Zanimljivo je da nema ni nekadašnjeg bh. reprezentativca i danas sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića na ovom spisku.

Kompletna lista:

Oglasi

1. Franz Beckenbauer
2. Gerd Mueller
3. Lothar Matthaeus
4. Sepp Maier
5. Oliver Kahn
6. Bastian Schweinsteiger
7. Philipp Lahm
8. Karl-Heinz Rummenigge
9. Thomas Mueller
10. Arjen Robben
11. Paul Breitner
12. Klaus Augenthaler
13. Mehmet Scholl
14. Uli Hoeness
15. Franz Roth
16. Stefan Effenberg
17. Franck Ribery
18. Jerome Boateng
19. Javi Martinez
20. Georg Schwarzenbeck

Bayern je sa 71 bodom na vrhu Bundeslige, a tri kola prije kraja ima sedam bodova više od Leipziga i ima priliku da sutra pobjedom nad Borussijom Moenchengladbach osigura novu titulu.

To će biti i jedni trofej Bavaraca nakon što su ranije ispali iz Kupa Njemačke i Lige prvaka, a od nove sezone vodit će ih perspektivni njemački trener Julian Nagelsmann, koji je dobio priliku da upravlja velikanom iz Bavarske nakon što je dogovoren rastanak sa Hansijem Flickom.

Navijači Bayerna šokirani izgledom dresa za novu sezonu

Bayern se već uveliko sprema za novu sezonu, a Adidas je spremio zanimljve garniture dresova za Bavarce.

Nedavno su se pojavile u javnosti fotografije domaće garniture dresova Bayerna za novu sezonu, a dizajn je dobio veoma dobre kritike od navijača ovog kluba.

Oglasi

Međutim, to se baš ne može reći za dres koji se danas pojavio u javnosti. Naime, FootyHeadlines je uspio da dođe do fotografija treće garniture dresova Bayerna za novu sezonu.

Poznato je da FootyHeadlines rijetko griješi u objavama dizajna dresova za novu sezonu i skoro svaki put su uspjeli da dođu do pravih fotografija.

Danas su objavili kako izgleda treći Bayernov dres za novu sezonu, ali navijači nisu oduševljeni.

Adidas je spremio dosta neočekivan dizajn, a inspiraciju su našli u dresu Bayerna izu 90-tih koji je bio sličan ovome. Međutim, ni tada navijači nisu bili baš zadovoljni izgledom tog dresa, a to se ni sada nije promijenilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj dres će igrači Bayerna nositi na mečevima Bundeslige i Lige prvaka, ali se navijači nadaju da će to biti u što manje utakmica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

huizju
Nerealan spisak, nema Lewe?? Ovo je neki amater pisao 100%, nemoguce da neko normalan koji prati sport njega ne uvrsti.. kad kaze neko Bayern, naumpadne mu Lewandowski!
4 1
user1603273752
Ovi iz njemackog Sport 1 izgleda gluplji od ovih nasih novinara iz klix-a,avaza itd...Ko je ovaj spisak napravio bog mu pamet dao,od tolikih igraca oni stavili boatenga,martineza ko da je Bayern na nivou nekih osrednjih klubova...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi