FK Sarajevo će u stadion Asim Ferhatović Hase investirati pravo bogatstvo?

Mandić govorio o ciframa

FK Sarajevo će u stadion Asim Ferhatović Hase investirati pravo bogatstvo?

A. Čaušević

FK Sarajevo je nedavno na upravljanje dobilo stadion Asim Ferhatović Hase na period od 30 godina s opcijom prouženja na još 15 godina. 

Bordo klub već nekoliko sezona nije u prilici da svoje domaće evropske utakmice igra na popularnom Koševu, ali dobijanjem najvećeg bh. stadiona na upravljanje i taj problem će biti riješen uskoro.

Općina Centar je dala Koševo Sarajevu na upravljanje, a Bordo klub će u narednim godinama u modernizaciju stadiona uložiti pravo bogatstvo.

Gostujući na N1 televiziji Srđan Mandić, načelnik Općine Centar je kazao kako se FK Sarajevo obavezao da će investirati cifru do 10 miliona eura.

"Meni je predočeno zakonsko rješenje po kojem je to moguće. FK Sarajevo se ovim ugovorom obavezao da će investirati do deset miliona eura u narednom periodu, te da će dovesti stadion na nivo četvrte kategorije", rekao je Mandić.

"To uopšte nije jeftino, govorimo o novom terenu, govorimo o sanaciji atletske staze, govorimo o izmjeni svih 36 hiljada stolica, novom semaforu, rekonstrukciji istočne tribine... mnogo je investicija. Bilo bi zaista nepošteno od nas ne omogućiti Sarajevu da ostvari neki prihod, uz obavezu ovakvih investicija"

Oglasi

"Prethodno je načelnik predložio da se Sarajevu ugovor naplaćuje jednu konvertibilnu marku, mi smo dogovorili na prijedlog ljudi iz kluba da to bude 4000 KM. Sadašnji zakup je bio 7000 KM, uz našu obavezu da plaćamo sve troškove. U ovom trenutku, od ovog momenta, općina će imati čistih 4000 KM i nikakvih troškova", pojasnio je Mandić.

Inače, prilikom potpisat ugovora u preuzimanju stadiono Koševo na upravljanje direktorica FK Sarajevo nije krila zadovoljstvo zbog svega dogovorenog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram reći da sam jako ponosna i sretna što danas sjedim ovdje sa ovim ljudima. Iza nas je ogroman posao - napokon smo uspjeli vratiti Koševo Sarajevu. Svjesni smo obaveze koju preuzimamo, veličine i ozbiljnosti projekta, te mogu reći da smo u potpunosti predani Koševu. Kao što je i dogovoreno ugovorom, stadion ćemo dovesti u stanje da evropske utakmice više ne igramo u drugom gradu, ali i pored toga, naš cilj je da Koševo bude na raspolaganju i drugim sportskim i kulturnim organizacijama.

"Što se tiče pojedinosti ugovora, one će kako smo i obećali biti predstavljene navijačima i javnosti u narednim danima. Iskoristit ću priliku da se zahvalim svim kolegama, partnerima i prijateljima koji su bili uključeni u ovaj proces, a posebno načelniku Mandiću koji je ispunio svoje predizborno obećanje i bez kojeg ovaj dan ne bi bio moguć. Na nama je sada da nastavimo biti najbolji ambasadori našeg grada i države u svijetu, te da sportskim rezultatima nastavimo pisati historiju. Obzirom na kratak vremenski rok naš cilj je da se evropske utakmice igraju na Koševu od idućeg ljeta", rekla je Buljubašić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
A već 5 plata kasne,ovo će im biti šlag na tortu!!
11 21
Sarbit2019
Balerine iz Željkana nisu pobjedile vec 14 utakmica zaredom tacnije od 02.12.2020 godine.Zanimljiv podatak.
13 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi