FK Sarajevo: "Osuđujemo upad u Trening centar i napad na igrače"

Stiglo saopštenje iz Bordo kluba

FK Sarajevo: "Osuđujemo upad u Trening centar i napad na igrače"

A. Čaušević

FK Sarajevo se oglasio putem zvanične stranice nakon upada grupe navijača u Trening kampu u Butmiru. 

Bordo klub je navoe da je sve prošlo bez većih posljedica, ali i oštro osudio upad u kamp te i prvotimce sada već bivšeg prvaka BiH.

"Danas je prije zakazanog treninga prvog tima FK Sarajevo u Trening centar Butmir upala grupa mladića, koja je fizički nasrnula na igrače koji su se u momentu tu nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica.

Klub najoštrije osuđuje čin upada u TC i napada na igrače, te informiše javnost da će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja.

Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. maja u Zenici.

Rukovodstvo FK Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritke, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv", poručili su iz Titove 38b.

Oglasi

Do upada je došlo dva dana uoči vrlo važnog meča jer FK Sarajevo u srijedu igra protiv FK Borac u finalu Kupa BiH. Upad je svakako dodatno poljuljao atmosferu u ekipi. 

Kako SportSport.ba saznaje petorica igrača Bordo tima su bili "pošteđeni" i nisu bili na udaru kritika nezadovoljnih pristalica sada već bivšeg prvaka BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Matthias Fanimo je posebno pohvaljen za doprinos koji je dao ekipi prethodnih mjeseci. Kritike su još izbjegli golman Vladan Kovačević, defanzivci Amer Dupovac i Hrvoje Miličević te ove sezone odlični Andrej Đokanović.

Navodno su pojedini fudbaleri zabrinuti za vlastitu sigurnost pa čak razmišljaju o tome da u srijedu ne igraju protiv Borca. Ostaje da se vidi šta će biti u narednim danima. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matija Matko
Ma ****m li vam majku. Odakle vam obraz da se javite. Treba vas slomit na svakom koraku. Gdje god da vas vidimo.
15 7
ZukaZu
I mi osuđujemo amaterske poteze U.O-a i modne revije na terenu! SARAJEVO IZNAD SVIH!
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi