Danci izdvojili jednog Zmaja: Ostvarit će zapaženu karijeru
FOTO: EPA

Bio je vrlo dobar večeras

Danci izdvojili jednog Zmaja: Ostvarit će zapaženu karijeru

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Danske rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Naša selekcija je istrčala u sastavu koji je imao prosjek od 22,9 godina.

Nismo briljirali, ali sigurno je da ovim momcima treba još iskustva i uigravanja.

Ipak, danskim medijima za oko je zapao jedan Zmaj. Riječ je o veznjaku Amiru Hadžiahmetoviću, koji je večeras bio koliko toliko zapažen u našoj selekciji, a to su i danski mediji izdvojili u svojim izvještajima večerašnje utakmice.

Danci smatraju da je Hadžiahmetović imao nekoliko sjajnih poteza i proigravanja koje naši napadači nisu ispratili i da bi mogao napraviti zapaženu karijeru.

Amir Hadžiahmetović je interesantno rođen upravo u Danskoj 1997. godine. Prošao je omladinske kategorije Željezničara, nastupao i za prvi tim, a 2016. godine prešao je u turski Koynaspor čiji je član i danas.

Oglasi

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je devet nastupa.

Zmajevi su čak 13 utakmica bez pobjede, a ovaj crni niz traje još od 18. novembra 2019. godine kada smo sa 3:0 pobijedili Lihtenštajn.

Crni niz se nastavio i večeras protiv Danske jer je naša selekcija poražena sa 2:0, a nakon utakmice svoje utiske otkrio je i Petev.

"Prvo da poželim puno sreće reprezentaciji Danske na Evropskom prvenstvu. Što se tiče današnje utakmice, mi smo danas igrali s prosjekom igrača 23 godine. Ima li smo dva igrača sa 25 godina, ostalo sve 18, 19, 20 godina... Čestitam im danas na borbi, želji i htijenju da igraju dobro i ja sam sretan zbog njih da su to ispoštovali", kaže Petev i nastavlja.

"Mislim da smo taktički u defanzivi stajali jako dobro, imali smo neke šanse da zabijemo gol, ali tu smo negdje fulali. S obzirom na reprezentaciju Danske odigrali smo dobro i zadovoljan sam s onim što sam vidio danas. Žao mi je što smo primili dva gola nakon kornera, ali to je fudbal igra u kojima su greške sastavni dio".

Zmajeve u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a 1. septembra igramo u gostima s Francuskom, dok šest dana kasnije dočekujemo ekipu Kazahstana.

Top Komentari

Nije.bitno
Ne kontam ova probanja 13-14 utakmnica. Probas 3-4 i ostalevuigravas igrace. Ako u medjuvremenu zapadne jedan dva za oko pozoves. Ovako se blamiramo, doci ce kvalifikacije neces imat uigran tim.
23 0
Zmaj19
Da bogda jos 13 izgubili. Kljohare
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi