Bayern ne da 200.000 eura: Upamecano iz bizarnog razloga mora trenirati sa bivšim klubom do 15. jula
Foto - EPA

Ugovor je jasan

Bayern ne da 200.000 eura: Upamecano iz bizarnog razloga mora trenirati sa bivšim klubom do 15. jula

Midhat Šljivak

Francuski defanzivac Dayot Upamecano (22) novi je član Bayerna.

Sjajni 22-godišnjak prešao je iz RB Leipziga u redove njemačkog prvaka za cifru od 42.5 miliona eura i u narednim godinama će nositi dres bavarskog giganta.

Međutim, njegov boravak u Minhenu nije počeo dobro zbog bizarne klauzule koju je imao u ugovoru sa RB Leipzigom i zbog koje neće moći da se priključi Bayernu od samog početka.

Bayern je objavio da je Upamecano njihov igrač od 1. jula kada će početi da teče njegov ugovor, ali u odštetnoj klauzuli koju su Bavarci aktivirali piše da će njegov ugovor u novom klubu početi 15. jula i ovaj ugovor je važeći.

To znači da je Upamecano još uvijek član Leipziga i morat će da trenira još desetak dana sa starom ekipom prije nego se priključi Bayernu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPY4pq_rZfp/[/instagram]

Oglasi

Nikada ranije se nije desila ovakva situacija, a sve bi se moglo riješiti veoma lako ako Bayern plati cifru od oko 200.000 eura.

Bayern bi u ovom slučaju morao platiti pola plate Upamecanu za juli i to iznosi oko 200.000 eura, no njemački šampion nema namjeru da to učini i Francuz će još neko vrijeme biti igrač Leipziga.

"Bilo bi mnogo više smisla za oba kluba ako bi Dayot Upamecano počeo pripreme sa svojim novim klubom. Međutim, to neće biti slučaj zbog ugovora kojeg ima", saopštio je direktor marketinga RB Leipziga Florian Scholz i dodao je:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Očekujemo ga na početku priprema. Ne brinite, učinit ćemo sve da bude zdrav za Bayern od 15. jula", uz osmijeh je dodao.

Zaista bizarna situacija koja se ne dešava često u svijetu fudbala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Bajern škrtica!
1 7
bosnishtroller
Bayern je klub koji godinama kupi sve najbolje igrace iz bundeslige kao i trenere odnedavno i održava dominaciju tako to se zove Bayern.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi