Kada bude završen Veležov stadion će biti prava ljepotica
FOTO: AAA Group

Fotografije završnog projekta

Kada bude završen Veležov stadion će biti prava ljepotica

A. Čaušević

Stadion Rođeni je još uvijek u procesu izgradnje i teško je dati tačno prognozu kada bi mogao biti završen.

Proteklih godina Velež je napravio značajan infrastrukturni iskorak te će stadion mostarskog kluba kada bude kompletiran biti prava ljepotica.

U minulom periodu izgrađena je tribina namjenjena za Red Army, zatim i popularna "zdenka" kao spojnica sjeverne i zapadne tribine.

Dok se konstantno radi na unapređenju trenutno centralne tribine, a za sljedeću godinu je planirano i postavljanje novog travnjaka uz saradanju sa NFSBiH.

U međuvremenu u javnost su procurile i fotografije sa konačnim izgledom stadiona Rođeni i na osnovu viđenog moglo bi se reći da su radovi na pola puta.

Preostalo je izgraditi još istočnu tribinu koja bi na kraju bila pretvorena u centralnu, barem na osnovu predstavljenog projekta. Također bi i sve tribine bile natkrivene.

Oglasi

Opis nije dostupan

"Već dugo radimo na projektu novog Veležovog stadiona. Zbog emocija nekih naših prijatelja, par crteža je procurilo u javnost. Da bismo izbjegli sve špekulacije objavljujemo konačnu ideju koju ćemo uskoro finiširati", objavili su iz AAA group, arhitektonski i dizajn studio koji već godinama u BiH kreira vanjske i unutrašnje prostore.

Inače, Velež će ove godine evropske mečeve igrati na stadionu Grbavica, a već sljedećeg ljeta bi Rođeni mogli biti domaćini u svom domu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su i prije nekoliko dana počeli pripreme za novu sezonu. S nestrpljenjem se čeka utorak i žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige u kojem Rođeni neće biti nositelji. 

Kada su u pitanju pripreme prije prve evropske utakmice zakazne za 8. juli Velež će igrati protiv Viteza u Bužimu, Tuzla Cityja na Kupresu i protiv Širokog Brijega navjerovatnije na stadionu Pecara. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

fukaraslana
Da mogu opet u 1 fed pa tamo da im Gracanica pusti pobjedu da udju u premijer ligu
5 50
CeZenicaLik
Rodjeni cestitke iz Zenice i samo dalje i tim putem.
29 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi