Arnautović je izjavio da kod njega nema mržnje, a večeras je psovao Ezgjanu Alioskom
FOTO: EPA

Okršaj u Bukureštu

Arnautović je izjavio da kod njega nema mržnje, a večeras je psovao Ezgjanu Alioskom

H. Zilić

Austrija je Evropsko prvenstvo počela sigurnom pobjedom nad Sjevernom Makedonijom. U Bukureštu je završeno 3:1.

Za potvrdu Austrije na Evropskom prvenstvu nakon 31 godine čekanja pobrinuo se Marko Arnautović koji je zabio u 89. minuti.

Nakon što je mreža završila u mreži Arnautović, čiji je otac porijekom iz Bosne i Hercegovine, je počeo da psuje svojim protivnicima.

U sukobu je bio sa fudbalerom Ezgjanom Alioskim.

Naime, Alioski i Arnautović navodno imaju nesuglasica dok su još igrali u Engleskoj. Alioski je od 2017. član Leedsa, a Arnautović je od 2017. do 2019. nosio dres Stokea i West Hama.

Nakon gola Makedoncima okrenuo se i psovao je Alioskom iako se u prvi mah činilo da to radi golmanu Dimitirevskom. Iskalio je bijes golom, ali i teškim riječima.

Šta je zapravo razlog ovakvom ponašanju napadača Austrije teško je reći.

Arnautović je ranije izjavio da kod njega nema mržnje.

"Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o ratu", rekao je Arnautović 2018. godine pred duel sa Bosnom i Hercegovinom, ali večeras je očigledno u njemu nešto eksplodiralo.

Top Komentari

LUFC
******, psovao je Alioskom jer je on musliman. Četo je to.
9 1
HUNTER
Mrziš ti samog sebe, **** te otac usta škrbava.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi