Pored Tana još jedan investitor ulazi u FK Sarajevo

Malezijski biznismen ponovo preuzima klub sa Koševa

Pored Tana još jedan investitor ulazi u FK Sarajevo

M. Šljivak

Vincent Tan se vraća u FK Sarajevo.

Malezijski biznismen će nakon dvije godine ponovo preuzeti većinska upravljačka prava kluba sa Koševo, a to su za SportSport.ba potvrdili i iz FK Sarajevo.

"Možemo potvrditi da se Tan vraća i da će ponovo biti većinski vlasnik upravljačkih prava", saopšteno je za SportSport. ba iz Bordo tima.

Ipak, to nije sve. U klub stiže i još jedan investitor koji će imati određeni dio u upravljačkoj strukturi.

"Pored Tana u klub dolazi još jedan investitor koji će imati određeni udio u upravljačkim pravima. Kada se sve pravno riješi obavijestit ćemo javnost o promjenama u upravljačkim strukturama", saopšteno je iz FK Sarajevo za SportSport.ba.

Vincent Tan je vlasnik FK Sarajevo postao krajem 2013. godine i imao je brojne investicije u klub sa Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, u martu 2019. godine odlučio je prodati 60 procenata vlasničkog udjela Nguyen Hoaiju Namu, dok je on zadržao 30 procenata vlasništva.

Nakon što je Nam odlučio prije nekoliko dana se povuče iz kluba, rukovodstvo tima sa Koševa najavilo je povratak malezijskog biznismena u klub i to se ispostavilo kao tačno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
A ciganluka. Zadnji put kad je ovaj bio u Sarajevu, Zrinjski osvojio 4 titule
7 28
Maximilian
A država će i dalje da gleda ovo azijskog pranje para. Aferim.
4 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi