Sablić: Stalno imamo situaciju da ne znamo ni ko će igrati, u Upravi znaju gdje osnažiti tim

Sarajevo ispalo od Milsamija

Sablić: Stalno imamo situaciju da ne znamo ni ko će igrati, u Upravi znaju gdje osnažiti tim

A. Čaušević

Sarajevo je svoj evropski put završilo već u prvom pretkolu Konferencijske lige ispadanjem od moldavskog Milsamija.

Nakon što je prvi meč završen sa 0:0, u revanš susretu na stadionu Asim Ferhatović Hase Moldavci su slavili sa 0:1.

"Nažalost, nismo uspjeli pobijediti utakmicu i proći u drugo pretkolo Konferencijske lige. Otvorili smo je vrlo nervozno, očito smo podlegli imperativu i prekrasnom ambijentu. Nismo imali mirnoću, nismo se držali plana koji smo napravili prije utakmice. U drugom poluvremenu smo nešto pokušavali, ali jednostavno smo naprijed sterilni, nismo agilni, nemamo dubine. Nemamo presing, ispadamo kao pojedinci i ne radimo kvalitetan grupni presing", bio je prvi komentar Gorana Sablića poslije ispadanja.

"Naš prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili bolji i dominantniji. Problem realizacije je na kraju odlučio, previše smo šansi promašili. Čestitam ekipi Milsamija, na nama je da spustimo glave i kompenziramo manjak kvaliteta na pojedinim pozicijama radom."

Hrvatski trener je zatim govorio o samoj ekipi.

Oglasi

Ovo što su momci danas pružili realno je blizu maksimuma koji mogu pružiti. Situacija je takva kakva jeste, iskreno, mi mnogo kasnimo i trebat će vremena. Realno, zabrinut sam. Imali smo prvu utakmicu gdje smo apsolutno dominirali i iskreirali desetak odličnih šansi, ali ništa od toga nismo realizovali. Ne mogu biti nezabrinut, ali to je stanje koje jeste. Ne možete vi iskočiti iz kože. Nemam nekih zamjerki na ekipu po pitanju zalaganja na treninzima."

"Međutim, veliki odliv igrača i manjak prijateljskih utakmica je donio to što je donio. No, stanje je takvo kakvo jeste. Treba poturiti leđa ko želi voditi i igrati Sarajevo, podići glavu i trpiti kritiku, raditi na tome da se bude bolji. Realno, sve jesmo bili, ali nismo bili adekvatno pripremljeni za bilo kakve utakmice, pa i za ove ekipe poput Milsamija"

"Ja sam svjestan svega bio već nakon tri sedmice. Meni su poslije utakmice protiv Slobode otišla četiri igrača, vidite da stalno imamo situaciju da ne znamo ni ko će igrati. Nismo neke stvari znali u Moldaviji do posljednjeg momenta. Ja sam stvarno zadovoljan kako smo odigrali u Moldaviji, a ne mogu ni nakon ove utakmice igračima zamjeriti. Oni su stvarno željeli, ali jednostavno nisu mogli bolje."

"Neki se igrači vraćaju iz povreda, nemaju svježine, nakon 60. minute ih možete promijeniti, ali koga možete uvesti? To je trenutno to, nisam zadovoljan, izvinjavam se svim navijačima, ovo je ružno. Jako je ružno. Ja obećavam navijačima da ću maksimalno raditi, neću podleći pritisku. U Upravi znaju koje pozicije treba osnažiti i vidjet ćemo šta će biti u narednih par sedmica."

Sarajevo novu sezonu otvara domaćim susretom protiv Tuzla Cityja. Taj meč je na programu u ponedjeljak od 18 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Ja sam prije 10 dana reko da ce Sarajevo ispast od Mlijeka i Oraha, da ce ovog Sablica ubrzo sutnut sa klupe i da ce u lavor doc neki Ping Pong iz Malezije da se vjezba. Evo danas su doveli "kontrolora" iz Malezije, naglas su razglasili. Oko Torpeda se odigrava velika muljaza. Dotle ce navijacke ovce krivit Zelju, Borca, Vicu, Gigovica, savez, vrijedjat sve druge klubove (osim mostarske filijale), sve isti tor. Skupina slijepaca, mitomana koji sve druge krive i sami sebe lazu. Upamtite da ce Zeljo sa Tomom Ivkovicem bit daleko ozbiljnija ekipa ove sezone od ovog malezijskog cirkusa u kojem se samo jos prljave azijske pare peru.
14 18
Ajax11
Amidza i ovaj iz Amerike: hajmo jasne cifre koje ce se uliziti u ekipu! Nema više prodaje magle u šutiti na sva ova dešavanja! Navijaci hocel da znaju koje cifre se od investora ulazu u ekipu i ko sa igarcima radi pregovore!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi