Šokantan početak sezone na Koševu: FK Tuzla City savladao Sarajevo

Trijumf tuzlanskog tima

Šokantan početak sezone na Koševu: FK Tuzla City savladao Sarajevo

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Tuzla City savladala je Sarajevo sa 2:1 u susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom na Koševu.

Šokantno je ovaj meč počeo za Bordo tim. Već u trećoj minuti gosti su poveli sa 1:0.

Mešinović dobro prolazi po lijevoj strani odbrane Sarajeva, ubacuje u kazneni prostor gdje se na pravom mjestu nalazi Sulejman Krpić koji pogađa za vodstvo Tuzle od 1:0.

Potom je Sarajevo preuzelo kontrolu nad loptom. Pokušavao je Bordo tim nešto napraviti u fazi napada, ali nisu domaći mogli da naprave neko dobru šansu.

Sa druge strane Mešinović u 19. minuti prijeti Kanuriću koji brani njegov udarac, a ostatak prvog dijela potpuno pripada Sarajevu.

Napadali su domaći sa svih strana, a u 35. minuti su došli do izjednačenja. Nakon duge akcije Halid Šabanović ubacuje u peterac, a tamo je najbolji u skoku Numan Kurdić koji je zabio za 1:1.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena šansu je imao i Dervišagić, no njegov udarac odlazi pored gola i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Nastavak meča donosi otvorenu igru sa obje strane. Sarajevo u 55. minuti prijeti preko Palića, brani Fejzić, a sa druge strane odmah uzvraća Mešinović, brani Kanurić.

Pet minuta kasnije dobra šansa za domaći tim. Fanimo dobro gađa iz slobodnog udarca, Fejziću lopta ispada, ali golman gostiju je brži od Dervišagića i hvata loptu.

Potom Tuzla stvara dvije dobro šanse. Dupovac je spasio nakon udarca Mišića, da bi nakon kornera Oremuš izbacio loptu sa gol-linije.

Sarajevo je imalo veći posjed lopte, ali i tuzlanski tim je bio veoma opasan u fazi napada. Bilo je nekolik opasnih izleta pred Kanurića, no završnice nije bilo.

Oglasi

U 81. minuti novi šok za domaće. Nukić je prošao po desnoj strani, ubacio je u kazneni prostor, a golman domaćih Kanurić pogrešno procjenjuje loptu. Ona dolazi do Džafića koji zabija za 1:2.

Džafić je potom isključen zbog drugog žutog kartona. Domaći su krenuli u napad, tražili su i penal nakon što je Fanimo pao u kaznenom prostoru, ali sudija Sivac se nije oglasio.

Ostalo je do kraja 2:1 za Tuzlu koja je tako odlično počela novu sezonu.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Sarajevo - Tuzla City 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kanurić, Pidro, Šabanović, Oremuš, Đokanović, Dervišagić, Palić, Kurdić, Dupovac, Sušić, Fanimo.

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Karjašević, Džafić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Mešinović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kobe24
Sramotna posjeta realno, ni 1000 ljudi nije bilo...
24 9
MUFCDOGROBA
Tjerajte se i vi i Tan i Sabrina u tri picke lijepe materine
23 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi