Jagodić: Ova ekipa će igrati rasterećenije na strani, Žižović: Može to i bolje

Radnik - Sloboda 1:2

Jagodić: Ova ekipa će igrati rasterećenije na strani, Žižović: Može to i bolje

E. Škorić

Utakmica Radnika i Slobode u okviru 2. kola Premijer lige BiH završena je pobjedom Tuzlaka (2:1).

Izgledalo je kao da gol nikada neće pasti na stadionu u Bijeljini, no od 73. minute se otvorilo i pala su tri gola u samo šest minuta. Na kraju slave gosti, koji imaju maksimalnih šest bodova, Radnik je i dalje bez boda.

"Mislim da smo bili slabi, posebno u prvom dijelu. Bili smo spori u veznom redu, nismo imali rješenja. Imali smo jednu sretnu okolnost da Radnik promaši čist zicer, ali objektivno smo u drugom dijelu bili bolji za jedan gol. Malo smo i dodali gas. Radnik je uspio da napravi pritisak na kraju, ali na krilima iskusnih igrača uspjeli smo da zadržimo to vodstvo. Bez obzira što smo pobijedili, mora to bolje", rekao je trener Slobode Mladen Žižović za Arenu Sport nakon meča, pa je najavio kratko duel sa Leotarom.

"Imamo šest dana do sljedeće utakmice. Ne smijemo da nas ovo sada ponese. Moramo da budemo čvrsto na zemlji i samo tako možemo da napredujemo".

Vlado Jagodić ne može biti sretan, ali tvrdi da igračima nema šta da zamjeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moglo se očekivati da može otići i u plus i minus, ali nažalost u dvije utakmice otišlo je u minus. Naivno smo primili gol iz prekida i to nam se stalno dešava. Krenuli smo sa dva klasična centarfora, dva krilna igrača i mnogo rizikovali da bismo dobili utakmicu. Sloboda nas je malo primirila i uspavala, pa smo pokušali da mi iskontrolišemo igru i onda nažalost dođe taj gol Slobode. Treba postići ranije gol. Sloboda drugi put zaredom ovdje pobjeđuje s jednim golom razlike, ali neću ništa zamjeriti mojim igračima. Moramo da nastavimo da radimo. Slobodi čestitam na pobjedi, a iskreno da kažem, ovo je trenutak kada mi moramo dostići onaj nivo treninga koji nismo imali", kazao je Jagodić, te je dodao:

"Sada nam dolazi paklen raspored, ali mislim da će ova mlada ekipa rasterećenije igrati na strani. Koliko god sam želio da ih rasteretim, prisutna im je u glavama želja da pobijede pred ovom publikom. Idemo Širokom, dolazi Velež... svjesni smo mi toga, ali zato smo u ovoj ligi, nećemo odustati".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Hahahaahaha gori je taj sto te trpi prevaro veze ti nemas.
8 0
BHFanataic
Valjda Jado Vlagodić a ne Vlado Jagodić
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi