Atinska noć za pamćenje: Čudesni Velež izbacio AEK!

Nakon 120 minuta velike borbe

Atinska noć za pamćenje: Čudesni Velež izbacio AEK!

M. Šljivak

Mostarski Velež plasirao se u treće pretkolo Konferencijske lige nakon što je večeras u Atini nakon penala savladao atinski AEK rezultatom 3:2 (1:0).

Rođeni su iz prve utakmice na Grbavci donijeli prednost od 2:1, a večeras su u rukama imali prolaz dalje sve do 98. minute kada je AEK dao gol za produžetak.

Uvodne minute donose jako tvrdu igru. Rođeni se nisu prepali AEK-a, a domaći tim je očekivano kontrolisao loptu od prve minute

Prvi u ovom susretu prijete domaći. Araujo šutira u 11. minuti pravo u Bogdanovića, a zatim na drugoj strani Ćosić ima dobru poziciju za udarac, ali je to završilo u rukama Stankovića.

Minut kasnije AEK prijeti preko Garcije. Međutim, i ovaj udarac nije bio prevelika prijetnja za Bogdanovića.

Araujo je u 25. minuti ponovo pokušao. Bogdanović ponovo sigurno brani njegov udarac, da bi šest minuta kasnije Pršeš isprobao udarac iz slobodnjaka šutirao pored gola AEK-a.

Oglasi

Veliku šansu AEK propušta u 34. minuti. Tanković prolazi po desnoj strani, Szymanski je potom uposlio Arauja čiji udarac sa desetak metara odlazi tik pored stative gola Veleža.

Potom Rođeni u 35. minuti imaju veliku šansu. Zajmović dobro šutira, Cican Stanković to skida. Već u narednom napadu AEK ima dvije dobre šanse. Bogdanović skida udarce Arauju i spašava Rođene u tim trenucima.

Napadi AEK-a u nastavku su splasnuli. Uzalud je bila terenska inicijativa jer je defanzivni dio Veleža veoma dobro stajao i nije bilo previše prostora za domaće.

Veliku šansu za Velež propušta Ćosić u 70. minuti. Anđušić je pobacao odbranu domaćeg tima, vratio je loptu do Ćosića, a ovaj ne pogađa iz odlične pozicije.

Pokušavao je domaći sastav na sve načine da dođe do gola. Odbrana Veleža je djelovala odlično i nije bilo prolaza za opasne napadače AEK-a.

Oglasi

Garcia je u 80. minuti u dobroj šansi nakon greške Darija. Šutirao je dobro, ali neprecizno sa 20-ak metara od gola Rođenih.

Imao je AEK i devet minuta nadoknade da eventualno dođe do produžetaka. Imali su određenih pokušaja,a u 98. minutu su došli do gola. Mantalos je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i zabio je za 1:0 i susret je otišao u produžetak.

U dodatnih 30 minuta AEK je taj koji kontroliše utakmicu. Pokušavao je domaći tim nešto da napravi, ali preciznosti i snage nije bilo, pa se putnik u narednu rundu odlučio penalima.

Tamo su se bolje snašli igrači Veleža i prošli su u narednu fazu takmičenja gdje ih čeka duel sa švedskim Elfsborgom. Junak je Slaviša Bogdanović koji je odbrani ključni penal Arauju i odveo je Velež dalje.

Konferencijska liga:

AEK - Velež 1:0 (2:2) - penali 2-3

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AEK: Stanković, Bakakis, Vranješ, Tzavellas, Mitaj, Mantalos, Le Tallec, Szymanski, Garcia, Araujo, Tanković.

Velež: Bogdanović, Ovčina, Isić, Zeljković, Dario, Hasanović, Radovac, Ćosić, Pršeš, Anđušić, Zajmović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Bravo Rodjeni , vi ste nas ponos- pisete istoriju BiH futbala , drago mi kao da je moje Sarajevo veceras pobjedilo
125 3
1946
BOGDANOVICUUUUUU MAJSTOREEEEE OVCINA IMA SVIJETLU KARIJERU MA BRAVO SVI NAJBOLJI STE!!
73 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi