Mostar je 'eksplodirao' nakon trenutka odluke: "Ovaj je vazda nervozan bio"

Bogdanović odbranio penal Arauju

Mostar je 'eksplodirao' nakon trenutka odluke: "Ovaj je vazda nervozan bio"

Edmir Škorić

Širom Mostara, ali i Bosne i Hercegovine večeras se slavi, a kako i ne bi nakon što je FK Velež izbacio grčkog velikana, ekipu AEK-a.

Imao je Velež 1:0 do 99. minute, pa primio gol. Izgledalo je da će to biti još jedna ona tipična promašena historijska prilika bh. sporta, ali hrabri Rođeni su na penale izbacili Grke.

Penal odluke pucao je Sergio Araujo, ali mu je Slaviša Bogdanović odbranio penal i to je značio početak velikog slavlja.

U Mostaru se posebno emotivno doživljavao svaki trenutak meča, ali kada je Bogdanović zaustavio Arauja, sve je eksplodiralo.

Prije nego će Argentinac izvesti penal, pojedini Veležovi fanovi dobacivali su: "Ovaj je vazda nervozan bio" i zaista je pogodio. Araujo je zakazao u ključnom trenutku, a Rođenima donio nezapamćeno slavlje.

Velež će u trećem pretkolu igrati protiv švedskog Elfsborga i pokušati da se izbori za play-off gdje bi ga čekali velikani poput Tottenhama ili Rome.

Oglasi

Obećali ste, svi na šišanje!

Na kraju penal serije uspješniji su bili oni, a najviše zahvaljujući sjajnom Slaviši Bogdanoviću koji je odbranio čak tri kaznena udarca.

U izjavi pred revanš susret trener Rođenih Feđa Dudić izjavio je kako su njegovi fudbaleri obećali da će se ošišati na ćelavo ukoliko izbace grčkog predstavnika u čemu su na kraju i uspjeli.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Njegovi igrači su ispunili jedno obećanje, ostavili srce na terenu, pa neće razočarati ako ovo drugo ne ispune. No, ipak, obećanje je obećanje i zato u dobroj atmosferi možemo im poslati poruku: "obećali ste, svi na šišanje".
Dodajmo i da se u Mostaru slavi, svi oni kojima je Velež u srcu večeras su došli na svoje. No, nije samo u Mostaru "ludilo", i u ostalim bosanskohercegovačkim gradovima slavi se pobjeda Rođenih.
Zaslužio je Velež, zaslužili su Rođeni da budu "glavna priča" u bosanskohercegovačkim medijima, a sigurni smo da će njihova pobjeda odjeknuti i u regionu.

Podsjetimo, Velež već za sedam dana očekuje novi evropski ispit i to protiv švedskog Elfsborga u gostima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Nije samo Mostar eksplodirao - evo mene u Rajvosi slavim kao da je moje Sarajevo -pobjedilo / dere Safet Isovic Bosno moja - sutra na shljaku u 5:45 i libo me racku
24 0
velaMo
Čuj 3 a stativa
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi