Zatvorene Olimpijske igre, zastavu BiH nosio Tuka

Održana svečana ceremonija

Zatvorene Olimpijske igre, zastavu BiH nosio Tuka

Admin Čaušević

Svečanom ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Tokiju okončane su 32. ljetne Olimpijske igre. 

Na svečanom defileu 205 delegacija prvi su izašli predstavnici Grčke, a posljednji domaćini Japanci. Zastavu BiH na zatvaranju je nosio Amel Tuka.

U posljednje dvije sedmice održana su takmičenja u 33 discipline, takmičilo se oko 11.000 sportista, a sa ukupno 118 medalja najuspješnije su bile SAD, ispred Kine (88) i Japana (58).

Bosna i Hercegovina je imala sedam predstavnika: Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

Najbolji rezultat imao je Nedžad Husić je zauzeo 5. mjesto u kategoriji do 68 kilograma, Amel Tuka 6. mjesto u utrci na 800 metara, Larisa Cerić 9. mjesto u džudu u kategoriji preko 78 kilograma, a Mesud Pezer 11. mjesto u bacanju kugle.

Naredne ljetne olimpijske igre su na programu za tri godina, a domaćin će biti Pariz.

Top Komentari

Lewa_9
Jos jedne neuspjesne igre u kojima smo ostali bez medalje, i zavrsili iza Burkine Faso, San Marina, Bermude, Fidžija, Turkmenistana, Sirije, Makedonije. Bej i Ha, Bej i Ha!
8 1
Mackintosh
Ovaj samo nosa zastavu, nikad medalju da ponese
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti