Veležova bajka je gotova: Elfsborg lakše od očekivanog završio posao na Grbavici

Rođeni na punom stadionu zakazali

Veležova bajka je gotova: Elfsborg lakše od očekivanog završio posao na Grbavici

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Velež je iamo sjajno ljeto u Evropi, ali okončano je teškim porazom od Elfsborga (1:4) na Grbavici.

Rođeni su odigrali 1:1 u Švedskoj i činilo se da bi mogli da naprave još jednu senzaciju nakon AEK-a, ali su na punoj Grbavici igrači potpuno zakazali, pa su doživjeli neugodan poraz.

Na samom početku meča kardinalna greška večeras očajnog Isića, nakon koje Frick s lakoćom matira Bogdanovića i taj gol je najavio rapsodiju gostiju.

Mogao je Velež odmah do 1:1 nakon dvije minute, ali je odbranjen udarac Brandaa. Velež nastavlja s pritiskom, Anđušić je u 11. minuti iz okreta pucao direktno u golmana Šveđana.

I kada je djelovalo da je Velež bolji i opasniji, da bi mogao da se vrati, stigao je novi hladan tuš. U 16. minuti Okkels je šutirao, te je postigao gol za 2:0.

U 27. minuti Ćosić ubacuje, Zajmović puca, ali u zadnji čas je golman gostiju skinuo. Potom Ovčina šutira preko gola, Radović dobro puca s 25 metara, Ronning nekako brani, a na kraju i Zajmović glavom prebacuje loptu iznda gola.

Oglasi

Sve to dešavalo se krajem prvog dijela, no na odmor se odlazi s 0:2. Velež u nastavak kreće na sve ili ništa i brzo prima gol koji je sve riješio. Okkels ponovo, ponovo greška Isića, za 3:0.

Nesretni Isić u 52. minuti pravi penal. Bogdanović je odbranio udarac s bijele tačke, ali je Frick bio na mjestu i dotukao Rođene.

Nakon tog gola, sve je bilo jasno. Igrači Veleža jedino su htjeli da ublaže poraz, a gosti posao privodili kraju i uveliko razmišljali o duelima s Feyenoordom u play-offu.

Uspio je Velež da smanji na 4:1 desetak minuta prije kraja, kada je Georgijević primio loptu, okrenuo se i zakucao ju u mrežu Elfsborga. Do kraja je upravo strijelac Georgijević dobio crveni karton jer je jednog igrača Elfsborga udario glavom.

Šteta za Velež, koji je imao izuzetno ljeto na evropskoj sceni, ali i ovako navijači mostarskog kluba mogu da budu ponosni.

Velež - Elfsborg 1:4

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Velež: Bogdanović, Ovčina, Isić, Zeljković, Radović, Hasanović, Radovac, Ćosić, Anđušić, Brandao, Zajmović.

Elfsborg: Ronning, Strand, Jarjue, Vaisanen, Larsson, Gojani, Holst, Romer, Okkels, Frick, Alm.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Respect , i pored poraza momcima kapa do poda - predstavili su BiH futbal za nase uslove u dobrom izdanju . Velika velika steta
43 6
SonPen1946
MENTALITET : VRAPCICI!
12 41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi