Velež i Sarajevo pod imperativom pobjede

Premijer liga, 5. kolo

Velež i Sarajevo pod imperativom pobjede

E. Škorić

U nedjelju će biti odigrane još dvije utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dva zanimljiva meča na programu su danas. Prvi se igra od 19 sati na Koševu, gdje će snage odmjeriti Sarajevo i Radnik.

Bordo tim je favorit, kao i obično kada igra na svom stadionu, te je jasno da bi sve osim pobjede za domaće bilo pravo razočarenje. Ipak, u taboru Sarajeva itekako moraju da budu oprezni jer su oba poraza u prva četiri kola.

Istini na volju, Radnik kvalitetom možda nije u rangu spomenutih timova, ali sastav iz Bijeljine neće s bijelom zastavom doputovati u glavni grad. Što se tiče Sarajeva, pobjeda je neophodna da se najzad otisne u vrh tabele, a već sada bordo tim zaostaje šest bodova za vodećom ekipom Tuzla Cityja.

Bijeljinci su nakon dva uvodna poraza ostvarili dva remija - protiv Širokog i Veleža, što im daje optimizam pred ovo gostovanje.

Posebno zanimljiv je duel koji se od 21 sat igra na stadionu Rođeni u Mostaru. Velež nakon ispadanja od Elfsborga svim snagama kreće ka proboju u vrh Premijer lige. Ovaj tim je u ranijim mečevima u Evropi pokazao koliko može, a protiv Slobode će učiniti sve da trijumfuje i da se primakne samom vrhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež ima najveće ambicije ove sezone u Premijer ligi, ali s druge strane, u goste dolazi Sloboda koja je i dalje neporažena nakon četiri uvodne utakmice. Tuzlaci su s 10 bodova drugi na tabeli i žele da nastave sjajan niz, bez obzira na to što je s druge strane ekipa koja je izbacila AEK i nadigravala se u dva meča s Elfsborgom.

Velež je u Premijer ligi odigrao samo tri meča, pošto tek treba da se odigra zaostali duel sa Zrinjskim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Sretno i Sarajevu i Veležu
19 4
BlueBoys
U Vijetnamu za 1 € mozete kupiti - 3kg pirinča, obrok u nekom od povoljnijih restorana ili 3 para jeftinih sandala. Kada je riječ o Balkanu, za 1 euro možete kupiti nešto od slijedećeg: sladoled, burek, pivo, kolač u nekoj lokalnoj poslastičarnici, fudbalski klub, kao i kafu za ponijeti koja je postala savremeni koncept društvenog života. Xaxaxaxxa xaxaxaaaa....
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi