Žižović nakon meča: Nisam iznenađen, očekujem premije; Dudić: Moramo se dići

Treneri oba tima

Žižović nakon meča: Nisam iznenađen, očekujem premije; Dudić: Moramo se dići

S. Grebović

Sloboda je večeras kao gost slavila u Mostaru protiv Veleža rezultatom 2:0.

Pogotke za goste postigli su Dženis Beganović u 27. i Maskimović u 67. minuti susreta.

Ovom pobjedom Sloboda je izbila na prvo mjesto na tabeli, dok je Velež i večeras ostao bez pobjede i sada je sedmi.

Evo kako su ovaj susret vidjeli treneri oba tima.

"Nisam iznenađen prvom mjestu. Mi koji smo u sportu težimo da budemo prvi generalno. Kada si uvjeren u sebe uvijek dođe nagrada. Mi smo na jednom putu i nismo opterećeni rezultatom. Zadnji put smo izgubili od Veleža. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Ovdje je zaista teško dobiti utakmicu. Rudar i mi smo to uspjeli nakon dugo vremena. Sigurno da će ljudi koji vode ovaj klub, jedna mlada grupa momaka uraditi šta treba", izjavio je Mladen Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane njegov kolega Feđa Dudić rekao je sljedeće:

"Dva puta su nam došli do gola i zabili dva. Bili su čvršći i bolji u duelu. Ovo što se dešavalo iza nas ovi uspjesi bili smo na zemlji, ostaćemo i sada. Slijedi nam sedam dana pauze što će nam dobro doći. Još jednom čestitam Slobodi. Dosta igrača nije u formi. Izmjenama smo pokušali da damo snagu ekipi. Peh je što nam se Zajmović povrijedio pred kraj meča. Moramo se probati dići i nastaviti dalje. Sa Pecom i Salčinom ćemo sigurno dobiti dodatnu širinu. Na nekim pozicijama smo deficitarni. Imamo što imamo za sada."

Top Komentari

Matic
Vrabcicka nakarada mora biti vracena gdje pripada- u nizi rang!
9 32
Tarik_Hakalo
Velež se voli i kad gubi. Lako je navijati za Velež kada sve ide po planu. Ustat ćemo mi i vratit se na vrh tabele. U inat mrziteljima.
25 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi