Zoran Milinković više nije trener FK Borac!
Foto - FK Borac

Potvrdio banjalučki klub

Zoran Milinković više nije trener FK Borac! · Zvanično

M. Šljivak

Zoran Milinković više nije trener FK Borac.

Banjalučki tim odlučio je raskinuti saradnju sa Milinkovićem nakon svega nekoliko sedmica i to su potvrdili na svojim zvaničnim stranicama.

"FK Borac obavještava javnost da Zoran Milinković više nije šef stručnog štaba, a odluka o raskidu saradnje donesena je nakon detaljne analize postojeće situacije u klubu.

Članovi FK Borac održali su sastanak sa šefom stručnog štaba Zoranom Milinkovićem usmjerenim na pronalaženje načina za izlazak rezultatske krize, a međusobni zaključak je da bi promjena unutar stručnog štaba, u ovom trenutku, bila najbolje rješenje za klub ..

Nakon sastanka, uz obostranu želju da se FK Borac vrati pobjednički put i ostvari svoje ambicije do kraja sezone, dogovoren je sporazumni raskid saradnje sa Zoranom Milinkovićem kome želimo sve najbolje u nastavku trenerske karijere", saopšteno je iz Borca.

Milinkoviću je ovo bio drugi mandat na klupi banjalučkog tima i jedan od najkraćih u trenerskoj karijeri. Vodio je ekipu u dvije utakmice i obje je izgubio. Na kraju mu je presudio težak poraz od Zrinjskog proteklog vikenda od 5:1.

Prethodno je ovaj 53-godišnji stručnjak u Borcu proveo tri mjeseca od augusta do novembra 2017. godine. Ni tad se nije proslavio i klub mu je uručio otkaz nakon 11 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će uskoro dobiti novog trenera koji će pokušati da aktuelnog bh. prvaka izvuče iz rezultatske krize.

Banjalučki tim je u četiri odigrane utakmice ove sezone osvojio samo dva boda i nalazi se na posljednjem mjestu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FullNogo
Vicu za trenera!!! ??????
29 1
tip
Dajte nekog od sudija iz PLBIH za trenera. Zasluzili su ljudu. Svejedno je dal Gigovic ili Grbic.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi