Petev: Bez borbe i jedinstva se ne može

Selektor poslije Francuske

Petev: Bez borbe i jedinstva se ne može

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavila odličnom partijom protiv Francuske. 

Odlični Zmajevi su odigrali 1:1 na gostovanju u Strasbourgu. Selektor Ivaylo Petev je bio zadovoljan uz čestitku svojim igračima.

"Naravno da sam zadovoljan, čestitam momcima, odigrali smo jako dobru utakmicu, postavili se jako dobro taktički svjetskom prvenstvu, zabili smo gol, a onda primili gol,a nije bio korner, čestitam svim momcima. Imamo jako dobru atmosferu i svi zaslužuju da igraju", rekao ej Petev za Novu BH te nastavio:

"Francuska je najjača ekipa na svijetu, jedna greška može da sve ode u kanal, bili smo balansirani, imali smo nekih prilika, nismo iskoristili, bili smo oprezni jer imaju jako moćan napad i morali smo to pametno odigrati.

Sada Zmajeve čekaju dva susreta u Zenici. Prvo je na rasporedu prijateljski duel protiv Kuvajta, a zatim slijedi kvalifikacioni susret protiv Kazahstana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Prvo igramo protiv Kuvajta, bez borbe i jedinstva ne može, to nam je prva stvar, i da svako pokaže svoj kvalitet, prvo je fokus na prijateljskom duelu, a onda slijedi Kazahstana."

Bugarski trener je dodao da će povrijeđeni Sead Kolašinac sutra obaviti testove, ali teško da će biti spreman za naredne mečeve reprezentacije.

Top Komentari

Rajvosa2019
Covjek je bio ispljuvan i prije nego sto je preuzeo funkciju selektora . Do sada radi dobro svoj posao , veceras sa 2 napadaca protiv Francuskoj + u gostima hrabar i odlican potez/ napad je bio uvijek nasa najbolja odbrana + igrali smo uvijek dobro sa 2 napadaca
32 4
Karlosicroberto
Ja sam rekao da ce nas nabusiti, ovim putem se izvinjavam hahaha, prejaka tekma, da hoce ovako nastaviti i napokon pobjediti....
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi