Zeljković o tvrdnjama da Borac ima sudijske protekcije: "Optužbe su hinjske..."

Predsjednik Saveza otvoreno i direktno

Zeljković o tvrdnjama da Borac ima sudijske protekcije: "Optužbe su hinjske..."

A. Čaušević

Vico Zeljković obnaša funkciju predsjednika Nogometnog saveza BiH od marta 2021. godine kada je dobio četverogodišnji mandat. 

Proteklih dana diglo se dosta prašine u bh. fudbalu. Sve je počelo tokom prijateljske utakmice BiH - Kuvajt kada je Asmir Begović iznio teške tvrdnje da su u fudbalskoj vladi naše zemlje i reprezentacije kriminalci. 

Zeljković se tokom emisije Plenum Federalne televizije još jednom osvrnuo na Begovićeve riječi. 

"Prijatno sam iznenađen njegovim riječima, ali svako ima pravo da komentariše i daje poglede na situaciju. Begović je upotrebijo grube riječi koje je rekao za to treba imati dokaze. ali to je njegovo mišljenje. To su obične gluposti, lično nemam nikakvih informacija, naravno da osuđujem to, ali komentarisati nešto na spinovanju, napravila se atmosfera da ništa ne valja, a do marta je sve valjalo. Od marta smo počeli radili pozitivni, imamo ciljeve koje želimo uraditi za narednih osam godina, to su VAR i tereni za Premijer ligu", rekao je Zeljković.

Kazao je da odgovora samo za ono što se dešava u njegovom mandatu. 

"Da li je bilo korupcije u prošlosti ne ulazim u to, ja sam od marta odgovoran za Savez. Od marta nisam primjetio te situacije. Ako nešto postoji treba imati konkretan dokaz, a ne spinovanje i izmišljanje. To nije korektno. To nisu zaslužili i igrači. Imamo korektan odnos sa svima igračima, stojimo iza njih. Kad radite pošteno sve se to vrati." 

Oglasi

Prošle sezone titulu prvaka BiH je osvojio Borac. Bilo je tvrdnji da su Banjalučani imali sudijsku protekciju. Svoj komentar na te optužbe dao je Zeljković.

"Te optužbe su hinjske, nekome ne odgovara... Očigledno je problem čim Sarajevo nije prvak, neki je problem. Ne znam na osnovu čega. Da li su postojale neke sudijske greške možda jesu, ali u svim ligama, gledali ste Evropsko prvenstvo, greške se dešavaju. Bitno je da se greške sankcionišu i da se ne ponavljaju. Sve to izlazi iz iste kuhinje i nemam neki poseban komentar, jednostavno sam spreman da određeni krugovi pričaju."

Za kraj prokomentarisao je svoj CV i šta je uloga njegovog ekomskog savjetnika Marka Miličića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Negativno se priča i mom CV-iju, to su sve priče sa određenim ciljevima bez adekvatnih dokaza. Rezultati koje ćemo napraviti o narednom periodu, biti pokazatelj našeg rada.

"Miličić je moj savjetnik za ekonomska pitanja i imam pravo da kao predsjednik Saveza imam puno pravo da formiram svoj tim kako treba i da radim na osnovu toga u budućnosti. Pričalo se da ću mnogim 'sjeći glave' kada dođem, ali niko još nije smijenjen, ali ćemo sigurno na kraju mjeseca raditi sistematizaciju radnih mjesta", završio je Zeljković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rabodimis
Klosaru ti nemas CV ti imas ujku se*em vam se obojici u usta lazljiva.. Progovorio si poslije 6 mjesec, poslije svih kradja siledzijskog izbacivanja klubova.. Ustani kad spomenes Sarajevo papak zavidni, Sarajevu ne trebaju ljudi poput tebe i begica za titule.. Je*o te otac nepismeni i onaj ko te doveo u BH-a sport..
32 0
Ekspert
Hinjo si ti, tvoje izjave i ponašanje. Umjesto da se poklopiš, ti bistriš. Pa kao da je narod slijep. Nije 1975., pa da nema TV prijenosa. Lani bez sudačke pomoći ne bi bili u Europi, a kamoli prvi. Ove godine ste tako nemoćni, da uz perfidne krađe i suđenje izgubite od Posušja, a neriješite sa Rudarom i Slobodom.
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi