Sarajevu stigle sjajne vijesti iz Engleske

I Sablić će biti zadovoljan

Sarajevu stigle sjajne vijesti iz Engleske · Saznajemo

A. Čaušević

Za FK Sarajevo su stigle sjajne vijesti i tiče se ponajboljeg igrača ovog tima, Matthiasa Fanima. 

Krajem augusta Fanimo je otputovao u Englesku gdje se testirao na Covid-19 te je bio pozitivan. U međuvremenu klupska adminsitracija Sarajeva riješila kompletnu papirologiju te je brzonogi krilni fudbaler stekao pravo nakon isteka radne dozvole.

Fanimo se u BiH planirao vratiti prošle sedmice, ali njegov novi test je bio ponovo pozitivan pa je morao pričekati nekoliko dana.

Posljednje testiranje obavio je u nedjelju. Rezultat testa je bio negativan te je odmah odlučio da se vrati u BiH.

Kako SportSport.ba saznaje Fanimo će večeras sletjeti na sarajevski aerodrom te će od sutra biti na raspolaganju treneru Goranu Sabliću.

Inače, i rukovodstvo FK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Damirom Kasumom je proteklih dana uložilo silne napore se Englez što prije vrati u BiH.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Sarajevo svoj naredni meč igra u petak i to od 18 sati kada će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Leotar, a nema sumnje da povratak Fanima predstavljati "slatku muku" za trenera Sablića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je u posljednja dva susreta vezao remije protiv Širokog Brijega i Veleža te će s eventualna tri boda protiv Leotara napraviti sjajnu uvertiru za gradski derbi protiv Željezničara.

Inače, Fanimo do sada ima pet nastupa u ovoj sezoni računajući kvalifikacije za Konferencijsku ligu i domaće prvenstvo, trenutno je bez učinka, ali samo njegovo prisustvo sigurno ekipu Sarajeva čini snažnijom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Hajde Fani Bujrum,taman da opet iskaras plavu qurvu
13 3
PRESEDAN
Jel se to radujete liku koji je tužio klub,koji će to opet uraditi prvom prilikom,smeće jedno,sa Oremušom pod ruku i mrš iz Svetinje.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi