"Prije godinu dana smo imali Messija, Suareza i Griezmanna i Bayern je slavio 8:2, a sada..."

Koeman pokušava da objasni kako stvari stoje u Barceloni

"Prije godinu dana smo imali Messija, Suareza i Griezmanna i Bayern je slavio 8:2, a sada..."

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra igraju na svom terenu protiv Granade meč petog kola španske La Lige.

U katalonskom klubu trenutno ne vlada baš najbolja atmosfera nakon što ih je Bayern pobijedio prije nekoliko dana u Ligi prvaka sa 3:0.

Nakon te utakmice na velikom udaru našao se trener Ronald Koeman za kojeg navijači kažu da bi trebao dobiti otkaz.

Međutim, Koeman vjeruje da je situacija u Barceloni dosta drugačija nego prije godinu dana kada ih je Bayern deklasirao sa 8:2 i da sada nema takve zvijezde u ekipi kao što je tada imao Qique Setien.

"Prije samo godinu dana, Barcelona je izgubila od tog istog Bayerna s 8:2, a u sastavu su bili Messi, Griezmann, Suárez... U utorak su igrali Balde, Gavi, Mingueza, Demir, Eric... Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Neki me podržavaju, neki ne podržavaju. Također, neki misle da trebam ostati, neki da moram dobiti otkaz. Te stvari nisu u mojim rukama. Nisam razgovarao ni sa kim o svojoj budućnosti, fokusiran sam samo na rad s ekipom", rekao je Koeman.

Priznao je da je ovo težak period za njega, ali i za cijeli klub.

"Shvatam da je ovo jako težak period, kako za mene lično, tako i za predsjednika ali i za cijeli klub, za sve Katalonce. Nama nedostaje mnogo toga. Međutim, smatram da svi želimo samo najbolje za ovaj klub i zato sam prvobitno i prihvatio posao trenera Barcelone", kaže Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, otkrio je da će Ansu Fati biti spreman za povratak na teren za desetak dana, dok će Sergio Aguero biti van terena još nekoliko sedmica.

"Ansu Fati je već dokazao koliko je kvalitetan fudbaler. Na samom početku prošle sezone je zabio nekoliko golova. S nestrpljenjem isčekujemo njegov povratak, koji bi trebao uslijediti za 7 do 10 dana. Veoma je važno to što će se on vratiti. Aguero radi s fizioterapeutom. Potrebno mu je još nekoliko sedmica pauze, tako da ne mogu precizirati datum kada će se vratiti", dodao je trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Inter_tz
Cozu prno si ti u fenjer,tvoje vrijeme je na klupi barce proslo vrijeme
6 0
1921boy
Ili pokušava oprati sebe i skinuti odgovornost sa njega i stručnog štaba ?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi