Borcu pobjeda, stadion Veleža suspendovan, pokrenut postupak protiv Hasića

Održana sjednica Takmičarske komisije

Borcu pobjeda, stadion Veleža suspendovan, pokrenut postupak protiv Hasića · Saznajemo

S. Mlaćo

Meč Veleža i Borca i zvanično je registrovan službenim rezultatom 3:0 za goste.

Također donešena je odluka o suspenziji stadiona do donošenja odluke Disciplinske komisije. Tako je danas odlučila Takmičarska komisija NS BiH, saznaje SportSport.ba.

Pokrenut je postupa protiv predsjednika mostarskog kluba Šemsudina Hasića, te ostalih lica odgovornih za organizaciju utakmice.

Delegat meča naveo je da policija nije htjela garantovati bezbjednost na stadionu i zato je odlučeno da se utakmice prekine nakon što su se navijači povukli sa terena.

Delegat je bio Dramogir Đajić iz Istočne Ilidže, a Rođeni su mnogo zamjerki imali na suđenje glavnog sudije Sabrije Topalovića iz Zenice te pomoćnika Damira Lazića iz Brčkog i Stefana Tešanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je i napadnut automobil u kojem je bio Topalović, te četvrti sudija Šehović i supervizor Alispahić, koji je prošao najgore i danas je u Zenici bio na detaljnim pregledima.

Automobil ja zapaljen bakljom u Jablanici, a napadači nisu još uvijek pronađeni.

Na kraju dodajmo i da je za 15:00 zakazana vanredna sjednica Disciplinske komisije na kojoj bi se mogle donijeti odluke o visinama kazne za Velež, Šemsudina Hasića i druga odgovorna lica zadužena za organizaciju utakmice. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harunvelez
1. Podrska Semsudinu! 2. Nabijem klubove koji sute. 3. Sinosnji sudija, necu da pisem ime jer mi se gadi, zasluzuje sve najgore na ovome svijetu. Znas onaj osjećaj kad neko umre al te ne dira?
67 4
denimen9
Vranješ ipak hattrick zabio. Svaka čast Vranješ, jedina svijetla tačka u ovome ludilu.
9 53

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi