Skandal u Ugljeviku na utakmici Lige prvaka: Nije bilo vode, fudbaleri se tuširali pomoću flašica

Zvijezdu 09 očekuju kazne

Skandal u Ugljeviku na utakmici Lige prvaka: Nije bilo vode, fudbaleri se tuširali pomoću flašica

H. Zilić

FK Zvijezda 09 danas je odigrala historijsku utakmicu.

Juniori pomenutog tima su u Ugljeviku igrali utakmicu prvog kola omladinske Lige prvaka gdje su poraženi od turskog Trabzonspora sa 0:1, ali nakon meča desila se skandalozna situacija.

Naime, fudbaleri su se morali tuširati pomoću flašica vode, jer su ventili bili zatvoreni, a ovaj propust će sigurno koštati tim Zvijezde 09 jer je u pitanju utakmica pod okvirom UEFA, a samim tim i utakmica UEFA-inog najeltinijeg takmičenja za omladince.

Povodom ovih dešavanja FK Zvijezda 09 oglasila se saopštenje koje vam prenosimo u cijelosti kao i izjavu prvog čovjeka kluba, Borisa Stanišića.

"Da jedna prava sportska priredba međunarodnog karaktera sa visokim zvanicama iz svijeta sporta i nadprosječnom posjećenosću ne protekne na vrhunskom nivou, pobrinuo se neodgovorni pojedinac ili grupa njih tako što je dovod vode u svlačionice onemogućen na vanjskom ventilu.

Akteri oba tima i službena lica su primorani da postupak održavanja lične higijene obave služeći se bočicama vode za piće! Veliki propust u organizatora, tačnije, diverzija, koštaće FK"Zvijezda 09" enormnom kaznom za naše uslove", stoji u saopštenju FK Zvijezda 09, dok je gospodin Stanišić izjavio:

"Ovaj gest bacio je ljagu na jedan događaj koji je izazvao veliko interesovanje što se vidjelo iz broja prisutnih na tribinama ali i u VIP loži. Kome je to smetalo? Najavljujemo prijavu MUP-u i sudski postupak protiv izvršilaca ovog čina. Izvinjavam se svim akterima, kao i dobronamjernim ljudima i zahvaljujem na podršci", rekao je Boris Stanišić.

Top Komentari

VELEZ
ahahahaahahha i ovi nas predstavljaju....
20 1
realista1982
Hahaha hoce svoju drzavu, a vode nemaju...
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije