Treba li Petev da brine zbog Pjanića?

Bh. veznjak propušta meč u Lisabonu

Treba li Petev da brine zbog Pjanića?

E. Škorić

Trener turskog velikana Bešiktaša danas je saopštio spisak igrača prijavljenih za utakmicu 4. kola grupne faze Lige prvaka protiv Sporitnga u Lisabonu, koja se igra u srijedu.

Pjanić je propustio prije dva dana utakmicu Bešiktaša u Superligi protiv Hatayspora. Trener Sergen Yalcin odlučio ga je poštedjeti i smatralo se da je bh. reprezentativac dobio priliku za dodatni odmor pred važan meč.

Međutim, sada je evidentno da je nešto drugo u pitanju, možda i neka povreda, s obzirom da Pjanić nije među prijavljenim igračima za meč protiv Sportinga u Ligi prvaka.

Pored njega nema ni iskusnog hrvatskog defanzivca Domagoja Vide, kao niti napadača Michyja Batshuayia, Valentina Rosiera i Georges-Kevina N'Koudoua.

Za sada ne postoji objašnjenje zašto Pjanić nije među pozvanima i da li to treba da zabrine selektora Ivajla Peteva pred važne mečeve odluke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Duel Sportinga i Bešiktaša igra se u srijedu od 21 sat. Portugalci imaju tri boda, Bešiktaš bez bodova jer ima tri poraza u prva tri kola. Na vrhu je Ajax sa maksimalnijh devet bodova, a druga na tabeli grupe C je Borussia Dortmundf sa šest bodova.

Top Komentari

amza
Igramo.mi bolje bez njega nego s niim.ostali momci prodisu kad njega nema iskreno
8 1
Trebamo zaboraviti na Pjanica, ja ne znam kad je Pjanic odigrao dobru utakmicu za reprezentaciju BH, mislim davno je to bilo, dakle Pjanic nam nece mnogo nedostajati protiv Finske i Ukrajine.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi