Dva penala i igrač više Posušju nisu bili dovoljni: Tuzla City nosi bod kući
Foto: HŠK Posušje

Premijer liga

Dva penala i igrač više Posušju nisu bili dovoljni: Tuzla City nosi bod kući

E. Škorić

Nogometaši Posušja i Tuzla Cityja remizirali su u 16. kolu Premijer lige BiH.

Tuzlaci su u Posušje stigli kao veliki favoriti zbog trenutnog stanja na tabeli i forme, ali kuć se vraćaju s jednim bodom, no s obzirom na sve današnje okolnosti - bod je ravan pobjedi.

Nisu gosti bili na potrebnom i svom prepoznatljivom nivou i danas im ništa nije išlo od noge. Nije bilo većih prilika na početku meča, ai je bilo evidentno da su domaći nogometaši djelovali opasnije i konkretnije na terenu.

U 35. minuti je Čeliković skrivio penal, ali je Brajlović odbranio ionako očajan udarac Lučića. Tri minute kasnije dobar pokušaj Begića glavom, ali je Brajlović uspio da izbaci loptu u korner.

U finišu prvog dijela neoprezni Čeliković je dobio drugi žuti karton, pa je morao ranije pod tuš, a njegova ekipa ostala je pred teškim izazovom, da sačuva mrežu sa igačem manje više od 45 minuta.

Posušje je uspjelo u nastavku doći do gola, ali tek nakon još jednog penala. U 63. minuti je lopta pogodila u ruku Efendića, a sudija Gigović pokazuje na kreč. Ovaj put je odgovornost preuzeo Serdarušić i matirao Brajlovića.

Oglasi

U ostatku meča domaći su uglavnom održavali stečenu prednost, Tuzlaci s igračem manje pokušavali da dođu barem do izjednačenja i uspjeli su u tome.

U 82. minuti Džafić je ubacio, a Mišić postigao lijep pogodak za 1:1, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Tuzla City ostaje drugi na tabeli, ali ima sedam bodova manje od vodećeg Zrinjskog, dok Posušje s 12 bodova ostaje u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slijedi reprezentativna pauza, a nakon toga derbi Tuzla - Zrinjski, dok če Posušje ugostiti Leotar.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SakinamaA
Žalosno suđenje bože sačuvaj
33 2
Manager
Kakvo remek-djelo Gigovića u Posušju, za udžbenike o sudijkom guranju jedne ekipe.
31 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi