Policija privela Nurmagomedova i njegovog prijatelja

U Moskvi

Policija privela Nurmagomedova i njegovog prijatelja

E. Škorić

Bellatorov borac Usman Nurmagomedov priveden je na aerodromu u Moskvi.

Policija je borca dočekala u avionu zajedno s njegovim prijateljem Kamalom Idrisovim. Kasnije su obojica boravili u policijskoj stanici.

Nurmagomedov i Idrisov su 10. novembra privedeni pod sumnjom da su automobilom udarili u policajca u Kaspijsku.

Istražni odbor Ruske Federacije pokrenuo je kazneni postupak zbog nesreće na temelju kaznenog djela iz dijela 1. čl. 318 Kaznenog zakona Ruske Federacije "Upotreba nasilja koje nije opasno po život ili zdravlje nad državnim službenikom u vezi s obavljanjem njegovih službenih dužnosti".

Srušeni policajac otišao je u bolnicu. Ljekari su mu ukazali prvu pomoć, nakon čega su ga pustili kući.

Usman Nurmagomedov, rođak bivšeg UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova, tvrdi da nema nikakve veze s navodnim incidentom.

Usman se posljednji put borio na Bellatoru 269 u oktobru gdje je pobijedio u prvoj rundi finskog borca Patricak Pietilu. To je bila njegova 14. pobjeda u 14. nastupu.

Top Komentari

enko
Bolje davsu ga udarili autom,nego sakom.
3 0
BeliLav
Rusi mrzu Dagestance i Cecene sa žarom! Srbi i Albanci su mala maca za usporedbu. Živim na zapadu pa zato znam. Ali normalno, daleko su lukaviji i perfidniji od Srba.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti