Krcati Poljud i kišni spektakl na tribinama: Ruski "harakiri" odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo!

Vatreni na Mundijalu

Krcati Poljud i kišni spektakl na tribinama: Ruski "harakiri" odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo!

A. Čaušević

Krcate tribine Poljuda, jaka kiša, težak teren i autogol obilježili su susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru između Hrvatske i Rusije.

U odlučujućem duelu za direktan plasman Hrvatima je trebala pobjeda do koje su na kraju stigli potpuno zasluženo. Slavili su minimalan trijumf rezultatom 1:0.

Izabranici Zlatka Dalića su bili ti koji se pitali za sve na terenu od početka do kraja, a do trijumfa su stigli u samom finišu susreta. Omjer šuteva 19:2 u korist domaćina najbolje pokazuje ko je bio dominantniji. 

U prvom poluvremenu izdvaja se prijetnja Kramarića već iz devete minute, dok je nešto kasnije zaprijetio i Brozović opasnim šutem sa vrha kaznenog prostora.

Nastavak počinje velikom prilikom za Pašalića, ali je danas vidno raspoloženi Safonov bio na mjestu te je spasio svoju mrežu.

Inače, u nastavku meča teren Poljuda je bio itekako težak za igru pošto je bio natopljen vodom, ali Hrvati nisu gubili nadu kako bi ostvarili ono što su zacrtali.

Nakon brojnih napada i centaršuteva Vatreni do gola stižu u 81. minuti. Nresreti Kudryashov je pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Do kraja utakmice nije bilo rezultatskih promjena. Rusi su pokušavali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti danas besposlenom Grbiću.

Hrvatska je tako otišla na svoj šesti Mundijal od nezavisnosti te je vezala učešće na šestom uzastopnom velikom takmičenju.

Top Komentari

nedim1996
Covicu je*em ti vukovar
12 47
ragge
Ovako se gine za reprezentaciju, svaki igrac daje svoj maksimum.. to je ono sto nama fali
31 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi