Ukrajinski selektor nagrađen nakon pobjede u Bosni i Hercegovini
Foto - EPA

Petrakovu zaslužena nagrada

Ukrajinski selektor nagrađen nakon pobjede u Bosni i Hercegovini

Midhat Šljivak

Oleksandr Petrakov (64) uspio je odvesti selekciju Ukrajine u baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon pobjede u Bosni i Hercegovini od 2:0, Ukrajina je osigurala plasman u baraž ispred Finske, a Petrakov je bio veoma zadovoljan igrom svog tima.

"Veoma sam zadovoljan utakmicom, ali ovo je samo pola posla jer nas čeka sada baraž. Mogu vam garantovati da se nikoga ne bojimo u baražu. Igrat ćemo, želimo pobjedu i idemo u Katar", rekao je Petrakov na početku press konferencije.

Kakav je sada plan nakon meča sa BiH i plasmana u baraž?

"Sada idem na odmor. Odmarat ću sa svojom suprugom i ispijati čajeve. To je to", dodao je selektor Ukrajine.

A čajevi će biti poprilično ukusni jer je Petrakov nagrađen od Fudbalskog saveza Ukrajine.

On je nacionalni tim vodio kao privremeno rješenje na mjestu selektora, gdje je zamijenio Andriya Shevchenka, a Savez ga je sada imenovao za zvaničnog selektora.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To je potvrdio predsjednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andriy Pavelko, pa će Petrakov poprilično sretan ući u mečeve baraža.

Petrakov je ranije radio u svim omladinskim selekcijama Ukrajine i ovo mu je najveći izazov u profesionalnoj karijeri u kojoj nije vodio nijedan profesionalni tim.

Top Komentari

DeteVi
Ima da ih poderu u baražu, ko god im dođe u Kijev. Shevchenko je napravio ozbiljnu ekipu od Ukrajine, ali od kako je ovaj došao ovaj na poziciju, igra im je katastrofalna.
4 0
emanuelmacron
e moj care ,s cim se ti falis, Finska je tog sto si pobijedio,dala tri gola sa igracem manje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi