Renato Sanches ljetos bio na korak od Barcelone, pa sve propalo: "To je sve pokvarilo..."

Ostao na kraju u Lilleu

Renato Sanches ljetos bio na korak od Barcelone, pa sve propalo: "To je sve pokvarilo..."

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Renato Sanches želi da se vrati na veliku fudbalsku scenu i pokaže koliko vrijedi.

Sanches se proslavio prije pet godina na Evropskom prvenstvu u Francuskoj kada je s Portugalom postao prvak Evrope, te je svojim igrama skrenuo pažnju mnogih klubova.

Tog ljeta se pisalo da je Sanches sve dogovorio s Manchester Unitedom i karijeru je trebao da nastavi na Old Traffordu, ali se predomislio u posljednji trenutak.

Portugalac je na kraju odlučio da potpiše za Bayern u koji je prešao ua 35 miliona eura iz Benfice, ali se pokazalo da je to bio veliki promašaj za njega jer se nije naigrao u Minhenu.

Igrao je na posudbi u Swanseaju koja je također bila za zaborav, a potom je na ljeto 2019. godine prešao u Lille za 20 miliona eura.

Sanches u Lilleu igra na odličnom nivou već dvije godine i bilo je špekulacija ljetos da će napustiti francuski klub. Najviše se povezivao s Barcelonom i sada je priznao da je bio veoma blizu odlaska u katalonski klub.

Oglasi

Međutim, kada je trebao da završi pregovore s Barcelonom i sve dogovori zadobio je povredu koljena zbog čega je sve palo u vodu.

"Trebao sam ljetos da idem u Barcelonu, ali je moja povreda sve pokvarila. Zbog toga su prekinuti pregovori s Barcom. Vidjet ću sada šta je najbolje za mene", poručio je Sanches.

U posljednje vrijeme špekuliše se da su interes za njega pokazali Milan i Arsenal koji ga žele dovesti već u januaru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Milan? To je sjajan klub, svjetska klasa i sviđa mi se. Čuo sam da je i Arsenal zainteresovan, ali ne znam ništa konkretno. Znam koji klubovi su se raspitivali za mene i spreman sam da napravim iskorak. Donijet ću odluku za koju budem smatrao da je najbolja za mene", dodao je Portugalac.

Sanches je u dosadašnjem dijelu sezone imao dosta problema s povredama zbog čega je odigrao tek osam mečeva u svim takmičenjima za Lille.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Igras u jacem klubu trenutno pasha moj,opusti se
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi