Bodul se oglasio nakon incidenta na Pecari: "Krenuli su put mene i uputili psovke - majke"

Kaže da nije mogao da se suzdrži

Bodul se oglasio nakon incidenta na Pecari: "Krenuli su put mene i uputili psovke - majke"

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva poraženi su danas u gostima od Širokog Brijega sa 2:1 u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Teren na Pecari je bio izuzetno težak za igru zbog jake kiše koja je padala u Širokom Brijegu, ali i pored toga vidjeli smo dosta uzbuđenja u duelu starih rivala.

Sarajevo je uspjelo da dođe do prednosti u 36. minuti utakmice kada je Dražen Bagarić zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba na asistenciju Pidre.

Ipak, Široki je uspio da dođe do preokreta u nastavku meča. Domaći su na 1:1 poravnali u 51. minuti, a u listu strijelaca upisao se Mujan.

Pet minuta kasnije gužva na terenu. Darko Bodul je ošamario jednog od igrača Širokog Brijega zbog čega je dobio direktan crveni karton, te mu je sudija pokazao put ka svlačionici.

No, nakon toga je dobio uvrede s tribina pojedinih navijača Širokog i odlučio je da odgovori, a jednog od njih zvao je i na fizički obračun.

Oglasi

I prilikom ulaska u svlačionicu naguravao se sa zaštitarima, ali na svu sreću strasti su se brzo smirile, te je Bodul na kraju otišao u svlačionicu. No, Sarajevo do kraja nije izdržalo s igračem manje, te je Široki golom Vukoje iz penala slavio sa 2:1.

Nakon svega što se dešavalo na Pecari odlučio se oglasiti i Bodul koji je poslao poruku putem svog Instagram storyja.

"Ovom prilikom želio bih da se oglasim povodom nemilih događaja na današnjoj utakmici. Ali prvo bih čestitao mojim suigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno, momci kapa do poda", počeo je Bodul i nastavio.

"Svu krivicu za poraz preuzimam isključivo na sebe, te se izvinjavam svojim sugiračima, stručnom štabu i naravno svim našim vjernim navijačima. A sada bi se osvrnuo na događaj koji je prethodio mome isključenju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naime, tokom cijelog susreta suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Nakon očiglednog starta s leđa koji bi se svugdje okarakterisao faulom za žuti karton, dosuđen je samo faul. Nakon mog negodovanja igrači Širokog su krenuli put mene i pritome uputili psovke - majke, što nisam mogao da savladam u sebi i regirao sam kako sam reagirao. Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo jače od mene. Samo Sarajevo".

Opis nije dostupan.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1022
Kad si cigan
11 53
bk123
Ja sam navijač Zrinjskog i to sam komentirao poslje naše utakmice da ovaj igrač nije 100% čist u glavi, stalno je u nekoj svadji il' s igračima Zrinjskog, il' sa sudijama, il sa suigračima...čovjek ima neki problem i stalno je u nekoj svadji bio cjelu utakmicu, ja sam pomislio da namjerno traži crveni karton. A i ovo opravdanje mu je bezveze, čovječe profesionalac si štanda radiš u privatnika pa da vidiš šta se podnosi
26 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi