Pitali smo Sablića za Fanimov status u FK Sarajevo, sluteći po odgovoru sve je jasno kao dan

Englez nije igrao ni protiv Širokog Brijega

Pitali smo Sablića za Fanimov status u FK Sarajevo, sluteći po odgovoru sve je jasno kao dan

A. Čaušević

Prije godinu bio je talisman FK Sarajevo zajedno sa Benjaminom Tatarom i Amarom Rahmanovićem, a sada se situacija potpuno promijenila i to u negativnom smislu. 

Golom protiv Budućnosti u trećem pretkolu Europa lige Matthias Fanimo je praktično već tada opravdao uloženi novac. Uslijedio je period vrlo dobrih igara te su ga mnogi na Koševu vidjeli kao "zlatnu koku" Bordo kluba.

Prošlu sezonu je završio sa 13 golova u svim takmičenjima i očekivalo se da takmičarskoj godini 2021/22 brzonogi Englez nigerijskog porijekla postane nosilac igre Sarajeva, ali to nije slučaj.

Fanimo je u sezonu ušao kao starter, ali onda su uslijedili administrativni problemi (istek radne dozvole i kašnjenje plata op.a.), a zatim je bio pozitivan na koronavirus pa ga na terenu nije bilo mjesec i pol.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Odličnog krilnog fudbalera nema u kadru već posljednje četiri utakmice i generalani dojam je da su njegovi dani na najvećem bh. stadionu odbrojani.

Oglasi

Sve je počelo uoči utakmice protiv Rudar Prijedor. Trener Goran Sablić je tada kazao kako je Fanimo odjednom postao virozan kada je vidio da ga nema u startnoj postavi.

Fudbalera čiji je brzina zaštitni znak nije bilo u kadru ni protiv Radnika i Slobode te u derbiju protiv Širokog Brijega kojeg je Sarajevo izgubilo rezultatom 2:1.

Na press konferenciji poslije utakmice pitali smo Sablića kakav je Fanimov trenutni status. Odgovor trenera višestrukog prvaka BiH je bio poprilično jasno.

"Što se tiče Fanima tu je sve jasno, nemam se potrebe tu izjašnjavati po tom pitanju, sve je jasno", kratko nam je kazao Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu je do kraja polusezone ostala još jedan utakmica i to domaći susret protiv Veleža. Fanima kako sada stvari stoje ni u tom susretu neće biti u konkurenciji pa će na zimu vjerovatno mijenjati sredinu, osim u slučaju nekog naglog preokreta.

Fanimo ima važeći ugovor sa Sarajevom i sigurno je da ga u Titovoj 38b neće tek tako pustiti. Do sada je dres Bordo tima nosio 47 puta i postigao 15 golova što je za bh. standarde i više nego pristojan učinak. Posljednji meč u dresu koševskog premijerligaša je odigrao krajem oktobra u Kupu BiH protiv Ljubića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Sabliću balavče i neznalico hajde ti odakle si došao. Pa pun mi te je ...c. Ko te dovede " lanč sendviće " jeo do kraja života. I ni Uprava nije ništa bolja.
3 4
Hasni
Tebe treba izbaciti, a fanimo u prvi 11
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi