Ko će iz Premijer lige biti na Petevovom spisku? Neki igrači su već podnijeli zahtjeve za vize

Zmajevi gostuju SAD-u

Ko će iz Premijer lige biti na Petevovom spisku? Neki igrači su već podnijeli zahtjeve za vize · Saznajemo

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 2021. godinu završiti gostovanjem SAD-u u Los Angelesu, 18. decembra.

Obzirom da susret neće biti odigran u FIFA-inom terminu za reprezenativne susrete selektor Ivaylo Petev će izmješati karte te neće moći računati na svoje najveće zvijezde.

Tako će bugarski trener biti primoran da se uglavnom osloni na "domaće" snage, a na spisku koji će biti objavljen u narednim danima će se naći nekolicina fudbalera iz Premijer lige.

Kako SportSport.ba saznaje pojedini kandidati u iščekivanju poziva već su podnijeli zahtjeve za vize kako bi nesmetano mogli ući u SAD.

Na spisku će naći nekoliko igrača iz FK Sarajevo. Radi se o Selmiru Pidri, Andreju Đokanoviću, Numanu Kurdiću i Belminu Dizdareviću.

Petev će poslati pozive i u Mostar. Kako stvari stoje iz Zrinjskog će na spisku biti Hrvoje Barišić, Igor Savić i Josip Ćorluka, dok iz Veleža pozive očekuju Haris Ovčina i Mehmed Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Selektor reprezentacije BiH će vrlo vjerovatno poslati pozive i na adrese drugih klubova, prije svih Tuzla Cityja, ali i Željezničara. Ajdin Nukić je ustaljen u A reprezentaciji, dok bi s Grbavice "preko bare" mogao putovati Vedran Vrhovac.

Utakmica SAD - Bosna i Hercegovina igrat će se na stadionu Dignity Health Sports Park kapaciteta 30.000 sjedećih mjesta. Početak meča je zakazan za 2 sata po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Zeljo4life
al kudrić i pidro hahahahahahhah e na šta smo mi spali :(
12 1
UM1905ZM
Biblija igra rukomet...
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi