U Crnoj Gori šokirani skandaloznom ikonografijom i šokantnim nazivom ekipe na malonogometnom turniru

Svaki komentar je suvišan

U Crnoj Gori šokirani skandaloznom ikonografijom i šokantnim nazivom ekipe na malonogometnom turniru

A. Čaušević

Dolazak zimskog perioda donosi i održavanje turnira u malom fudbalu. 

Jedan takav turnir organizovan je i u crnogorskom mjestu Mojkovci, a pažnju crnogorske, a donekle i bh. javnosti privlači zbog skandalozne ikonografije na tribinama.

Crnogorci su šokorini zastavama i transparentima koji su okačeni na tribine, ali u oči bode i naziv nekih ekipa.

Tako će na turniru koji je humanitarnog karaktera nastupiti i ekipa pod nazivom "General Ratko".

Jasno je da se aplicira na Ratka Mladića, doživnot osuđenog ratnog zločinca zbog genocida u Bosni i Hercegovini za vrijeme agresije na našu zemlju.

Ostaje da se vidi da li će zbog nacionalšovinističkog ispada crnogorske vlasti sankcinirati učesnike i organizatore turnira.

Top Komentari

celikze
Pa mi FGR-ovci ovdje serendaju. Kada napises neki komentar uvezi dzikana genocidasa.Ovo je sport nije politika i bla bla bla.Kod njih je sve nacionalizam genosidaski zrak trava lopta snjeg hovno prase sve bre s”v”rbsko.
9 5
Radnik78
Alo ba zeleni,šta je ovdje sporno na tribinama?Novinari ovog portala preskakali časove istorije?Na tribini su uglavnom zastave Kraljevine Crne Gore sa dvoglavim orlom,pod kojim je Crna Gora bila pobjednik Prvog svjetskog rata...čime se vi bavite.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije