Da se baci dodatno ulje na vatru: UEFA-i voda do grla, tek uvedeno pravilo će podgrijati atmosferu!

Skandalozan dan

Da se baci dodatno ulje na vatru: UEFA-i voda do grla, tek uvedeno pravilo će podgrijati atmosferu!

A. Čaušević
Teme:

Skandalozan dan je iza čelnika UEFA-e.

Iako slovi za najorganizovaniju fudbalsku asocijaciju na svijetu UEFA je danas napravila ogroman, do sada nezapamćen propust.

Prilikom prvog žrijeba u 12 sati napravljena je velika greška. Tokom žrijeba je izvučen par Villarreal - Manchester United iako je bilo odmah jasno svima da oni ne mogu igrati u osmini finala jer su se već sastali u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Voditelju nije bilo jasno šta se desilo i poništio je ovaj par, a Žuta podmornica je na kraju za protivnika dobila Manchester City.

Cirkus se nastavio odmah nakon toga. Izvučen je Atletico Madrid, a među mogućim protivnicima nije bilo Manchester Uniteda iako se tu trebao naći. Voditelj je objasnio da Uniteda nema jer je već izvučen što nije bio slučaj.

Atletico je za protivnika dobio Bayern i odmah nakon žrijeba uputio je žalbu UEFA-i tražeći objašnjenje zašto Manchester United nije bio među mogućim protivnicima za španski klub.

Oglasi

Na kraju je izvučen par Manchester United - PSG što je značio novi okršaj Ronalda i Messija, ali sve to bilo je u sjeni nevjerovatnog skandala.

Nakon ogromnog protiska i žalbi pojedinih klubova UEFA je odlučila da se žrijeb poništi zbog te dvije greške, te će se ponovo održati danas od 15 sati. Okrivili su za sve "vanjske sile", a zanimljivo je svima bilo da uopšte nisu objavili izvinjenje za ono što se dešavalo.

U 15 sati održan je novi žrijeb i nakon kojeg ponovo ima nezadovoljnih. Najgore je prošao Real Madrid koji će umjesto sa Benficom igrati protiv PSG-a te su mu šanse za prolazak dalje značajno smanjenje. Novi parovi izgledaju ovako:

Salzburg - Bayern

Sporting - Manchester City

Oglasi

Benfica - Ajax

Chelsea - Lille

Atletico Madrid - Manchester United

Villarreal - Juventus

Inter - Liverpool

Oglasi

PSG - Real Madrid

UEFA-i je svakako voda ušla do grla, međutim dodatno će atmosferu podgrijati i tek uvedeno pravilo koje će zauvijek promijeniti nokaut fazu Lige prvaka.

Naime, praktično je postalo nevažno ko će biti domaćin jer više neće važiti pravilo gola u gostima. Ukoliko rezultat bude izjednačen nakon 180 minuta igrat će se produžeci gdje također neće važtii pravilo gola u gostima.

Tako se može desiti da neka ekipa koja npr na domaćem terenu izgubi s 0:1, a u gostima pobijedi s 2:3 mora na kraju igrati produžetke. I eventualni gol u produžecima ne bi bio dovoljan za prolazak ukoliko bi i protivnik postigao još jedan. Dakle, u konačnici se može desiti da nekoj ekipi ni četiri gola u gostima nakon 120 minuta igre ne budu dovoljna za prolazak dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, mnogi su bili zagovornici da se ukine pravilo o golu u gostima, međutim ostaje da se vidi kako će to biti u praksi jer nokaut faza Lige prvaka donosi miliona, a ne nekoliko stotina hiljada eura kao što je to slučaj u kvalifikacijama.

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 15. i 16. te 22. i 23. februrara. Revanš susreti su na programu tri sedmice nakon odigravanja prvog susreta. 

Top Komentari

krems_krems12
Najgluplje pravilo na svijetu je bilo taj famozni gol u gostima. Koliko puta se desilo sa ekipe koje su podjednake u oba meca odluci bas taj gol u gostima. Ovako je posteno, igraj za gol vise i pobjedi.
8 0
karlhajncbrazzzo
A što se autor teksta napisa gluposti malo je reći.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti