Pripreme za Evropsko prvenstvo? Ne, Sverspski kup je važniji!

Važno je znati prioritete?

Pripreme za Evropsko prvenstvo? Ne, Sverspski kup je važniji!

E. Škorić

Gdje prestaje logika, počinje Bosna i Hercegovina.

Neke stvari više čovjeka ne mogu ni da iznenade, naročtio ako dolaze iz okvira bh. sporta i bh. društva generalno.

Postali smo imuni na takve vijesti, baš sve je moguće, pa i to da trojica reprezentativaca umjesto priprema za Evropsko prvenstvo, odaberu ipak nastup na prijateljskom rukometnom turniru pod nazivom "Svesrpski kup". Ne znamo da li im je rekao da je to u redu i da imaju dozvolu, ali definitivno to nije dobar potez i nešto što bi trebalo uzeti za normalno.

Vlado Draganić, Luka Perić i Marko Lukić bili su na spisku selektora rukometne reprezentacije BiH za pripreme koje su počele 20. decembra, a dva dana kasnije zaigrali su na Svesrpskom kupu.

Perić, Lukić i Draganić nastupali su za Borac u meču protiv Sloge iz Doboja.

Prvi dio priprema izabranici Ivice Obrvana obavit će u Sarajevu, a prije četiri dana su odradili i prvi trening. Za ovaj dio priprema selektor našeg nacionalnog tima pozvao je slijedeće igrače: Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje), Harun Hodžić (Chambery), Alen Ovčina (Sloboda Tuzla), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Vlado Draganić (Borac), Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje), Luka Perić (Borac), Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Edin Klis (PPD Zagreb), Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Marin Vegar (Dobrogea Sud), Nikola Prce (Besa Famgas), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Aleksandar Milojević (Leotar), Ivan Karačić (Maccabi).

Dakle, kao što možete da vidite, na spisku pozvanih je i trojac koji je ipak izabrao nastup na Svesrpskom kupu dok su se ostali igrači stavili na raspolaganje selektoru Ivici Obrvanu.

Početkom januara rukometaše očekuju pripremne utakmice u Hrvatskoj, a onda i put na Evropsko prvenstvo u Slovačku gdje se sastaju u grupi E zajedno sa Češkom, Španijom i Švedskom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Što se tiče igrača koji su nastupali na Svesrpskom kupu, nije poznato kakve planove sada Obrvan ima s njima i da li su dobili dozvolu iz Rukometnog saveza BiH za nastupe na prijateljskom turniru na početku priprema za EURO, no svakako ćemo tražiti komentare na tu temu.

Ali, ako su dobili dozvolu od bilo koga, onda je red da se javnost upozna s tim i da se jasno i glasno kaže, pripreme za EP su u drugom planu, prijsteljski turniru u ovom slučaju Svesrpski kup, imaju prioritet.

Top Komentari

Malmi_Suomi
To je " NEBESKI NAROD " i.. u redu je taj svesrBski kup. Šta fali.? SrBski vazduh, srBsko gofno, srBski kup, srBska voda , srBski SVET. SRBSKO SVE!!! Tako je, yebo reprezentaciju BiH i pripreme iste. P li vam m
9 2
Mackintosh
Kom kretenu je uopce palo na pamet da zove Srbe u BH-reprezentacije? To je van svake pameti. Vranjes, Stevanovic, Krunic, Djumic, Mihojevic, Gordic, Milosevic, Panic, Malinovic i drugi rukometasi, Gajicka, Deura, Pudar i ostali - sve je to strano tijelo u reprezentacijama!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije