Terzić: Neke izjave su loše formulisane u medijima, trebamo paziti u kojem smjeru idemo

Medijima se obratili i trener Blažević, te prvotimac Herceg

Terzić: Neke izjave su loše formulisane u medijima, trebamo paziti u kojem smjeru idemo

Haris Zilić

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama za nastup na prvenstvu Evrope u mjesecu januaru.

Na prvom okupljaju na Ilidži naši reprezentativci rade kvalitetno i optimizam je prisutan u našim redovima što je jako bitno, tako da selektor Ivica Obrvan može biti zadovoljan početkom priprema.

Svi su svjesni jačine grupe u kojoj se nalazimo na EP gdje su još selekcije Švedske, Španije i Češke, ali predaje nema saglasni su u našem timu.

Prije današnjeg treninga u Hotelu Hills izjave za medije su dali kapiten Mirsad Terzić, trener golmana Mario Blažević i reprezentativac Mirko Herceg.

Prvi se obratio kapiten Mirsad Terzić.

"Treniramo dobar, ambijent je stvarno fantastičan. Nismo još kompletni, ali trudimo se da radimo odlično", rekao je Terzić zatim nastavio:

Oglasi

"U medijima su napisane stvari koje se ne slažu s našim razmišljanjima, to se odnosi na moju posljednju izjavu koja nije fino formulisana. Ovi momci trebaju pozitivu, trebamo paziti u kojem smjeru idemo. Nadam se da ćemo odraditi prvi dio bez povreda. Nakon toga ide drugi dio priprema gdje će se pridružiti još igrača."

O grupi?

"Možemo se osloboditi pritiska. Neka svi budu favoriti protiv nas, mi znamo igrati kada nema nekog pritiska. Vidim Španija je ostala bez nekih igrača, imat će ekipe dosta problema, zato se nadam da ćemo mi biti kompletni. Protiv Češke možemo igrati, nisu drastično bolji od nas, a što se tiče Švedske, sigurno su favoriti na ovom EURO-u. Spremit ćemo se dobro, kada se odigra čvrsto, može se igrati sa svim reprezentacijama."

Riječ je zatim imao Mario Blažević, trener golmana u našoj selekciji.

"Okupili smo neke mlađe igrače iz Premijer lige BiH. Ide trenutno dobro. Što se tiče golmana, to su sjajni momci, jako su motivisani i sa te strane mislim da imamo sjajan golmanski potencijal. Burić će se pridružiti dok završi prvi dio Bundeslige. Golmani su nam najjače oružje vjerovatno. Hodžić je u Francuskoj, Burić u Bundesligi, Adi u Wisli, ima tu još sjajnih momaka."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Medijima se obratio i reprezentativac Mirko Herceg.

"Prvi dio je najteži dio priprema, svi dolazimo iz klubova. Treba nam mentalna snaga. Najbitnije da smo zdravi. Ima tu dosta mladih momaka koji daju dodatni polet, ali sve u svemu možemo biti početkom priprema."

Top Komentari

dadoodad
Bravo ljudi. Vi zaslužujete puno veću podršku nego što je imate. Mi se svi bavimo fudbalom kao da smo Brazil a šuplji kao San Marino. Još jednom bravo i sretno na prvenstvu.
3 0
Pajkan
Vecina nasih reprezentacija idu na velika takmicenja.Dok ovi fudbaleri vise ni do barraza nemogu dogurati.Tako da....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi