Užasan početak godine za Cristiana Ronalda i Manchester United

Wolverhampton slavio na Old Traffordu

Užasan početak godine za Cristiana Ronalda i Manchester United

E. Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda večeras su u meču 21. kola engleskog Premiershipa doživjeli domaći poraz od Wolverhamptona (0:1).

Slovio je United za favorita kao i većinu mečeva koje igra na svom Old Traffordu, no dok je to nekada bilo mjesto gdje su i najveći bez problema padali, danas ipak druga priča, pa i timovi poput Wolverhamptona mogu da se raduju.

Imao je United danas puno problema, prije svega u zadnjoj liniji jer nije bilo ni Harryja Maguirea ni Victora Lindelofa, pa je nakon više od dvije godine zaigrao Phil Jones.

Uspijevao je United s tako krhkom odbranom da odolijeva napadima izuzetno kvalitetne gostujuće ekipe, no u 82. minuti je Joao Moutinho šutirao i loptu smjestio iza leđa De Gee, koji je bio najbolji pojedinac kod Uniteda, bez obzira na primljen pogodak.

Imali su Wolvesi i pored gola brojne šanse, ali nisu znali da ih iskoriste. Što se tiče Uniteda, izuzetno slaba predstava, a u sivilo se utopio i Cristiano Ronaldo koji je prvi put nakon 14 godina nosio kapitensku traku u dresu Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolves se popeo s devetog na osmo mjesot i sada ima 28 bodova, dok je ispred jedno mjesto više Manchester United s 31 bodom. Crveni vragovi su upisali već šest poraza nakon 19 odigranih utakmica.

S obzirom na to da imaju dvije utakmice manje, i dalje će naravno biti u situaciji da se bore za plasman u Ligu prvaka, no ne više od toga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
Ocajno izdanje najveceg engleskog kluba. Idemo dalje, nema predaje
6 11
*p!p!t@*
Yebo vas Ronaldo, što ne pišete o Jonesovoj maestralnoj asistenciji...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi