A igra za Real: "Dođem u restoran da večeram, sjednem za stol, nigdje nikog oko mene..."

Svako mora proći period adaptacije

A igra za Real: "Dođem u restoran da večeram, sjednem za stol, nigdje nikog oko mene..."

Admin Čaušević

Prelazak iz jedne u novu sredinu nikada nije lagan te je neophodno proći period adaptiranja. 

David Alaba je u Bayernu proveo 13 godina, praktično jedna fudbalski život, ali je ljetos odlučio da Njemačku zamijeni Španijom.

U razgovoru za njemačke medije Alaba je govorio o svojim prvim iskustvima u Španiji i periodu adaptacije.

"Vrijeme mi je bila velika promjene. Ljeti u Španiji život popodne potpuno stane. Na početku kada bih išao da večeram, obično bih sjedio sam u restoranu..."

"Došao bih oko 20 sati i večerao, a prve mušterije bi dolazile kada ja završim...", ispričao je sjajni Austrijanac koji se za sada odlično snašao u Španiji.

Alaba je otkrio da mnogi igrači Reala govore engleski, ali da ga jednostavno tjeraju da nauči pričati španski kako bi se što lakše i bolje uklopio.

"To mi je bilo ekstremno važno. Sjećam se kad sam bio u Bayernu, fizioterapeuti su mi uvijek ohrabrivali da sa stranim igračima pričam na njemačkom kako bi se što prije uklopili...", kazao je odlični defanzivac.

Ovaj 29-godišnjak je pohvalio i Carla Ancelottija kazavši za njega da je vrhunska osoba koja voli svoj posao te da ga najviše impresionira njegova glad za trofejima.

Alaba je sjajnim igrama u tandemu sa Militaom učinio da navijači Reala ne žale previše za Sergiom Ramosom i Rafaelom Varanom, štoperskim duom koji je godinama predvodio zadnju liniju Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Zato sto si yebeni prosjek i igras u fasistickom klubu.Sta si ti ocekivao,da ce te ljudi pratiti po ulici sto nosis taj prljavi dres??E moj Alabo,presao si iz top kluba u prosjek
3 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi